Belgia: Gara centrala din Bruxelles a fost evacuata, din motive de securitate - UPDATE

Duminica, 19 Iunie 2016, ora 14:452540 citiri
Belgia: Gara centrala din Bruxelles a fost evacuata, din motive de securitate - UPDATE
Foto: Hepta.ro

Gara centrala din Bruxelles a fost evacuata duminica, la ora locala 12:00, la ordinul politiei, iar circulatia trenurilor a fost intrerupta o jumatate de ora mai tarziu, intre garile Bruxelles-Nord si Bruxelles-Midi, transmit LaCapitale.be, 7sur7.be. si 20minutes.

Doua valize abandonate au fost gasite in Gara centrala din Bruxelles, in apropierea ghiseelor, a explicat purtatorul de cuvant al politiei federale, Peter De Waele, care a adaugat ca politia nu vrea sa-si asume niciun risc, potrivit LaCapitale.be.

Circulatia trenurilor a fost intrerupta din ordinul politiei catre ora locala 12:30, a anuntat Societatea Nationala de Cai Ferate Belgiene (SNCB) pe contul sau de Twitter. Trenurile continua sa treaca prin fata Garii centrale, dar fara sa opreasca, potrivit SNCB.

Masurile sunt luate in contextul in care, cu o zi inainte, autoritatile au anuntat caau dejucat un atentat terorist ce urma sa aiba loc la Bruxelles si ca nivelul de alerta se mentine la trei din maxim patru.

UPDATE: 14:30 - Autoritatile belgiene au confirmat reluarea circulatiei trenurilor prin Gara Centrala din Bruxelles, dupa ce politistii au evacuat cladirea garii si a supermarketul Carrefour de l'Europe din motive de securitate. Circulatia a fost intrerupta pentru circa o ora, incepand cu ora locala 12.00, scrie Le Derniere Heure.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News