Belgia: 185 de protestatari ecologisti au fost retinuti de politie la salonul auto din Bruxelles

Duminica, 19 Ianuarie 2020, ora 11:153085 citiri
Belgia: 185 de protestatari ecologisti au fost retinuti de politie la salonul auto din Bruxelles
Foto: Hepta.ro / Arhiva / Londra, octombrie 2019

Politia a retinut 185 de activisti ai miscarii ecologiste Extinction Rebellion, dupa ce acestia au manifestat, sambata, la salonul auto din Bruxelles, in semn de protest fata de rolul industriei auto in emisiile de dioxid de carbon, relateaza Reuters.

Protestul a venit la doar cateva zile dupa ce Comisia Europeana a prezentat "Pactul ecologic european - Plan de investitii pentru o Europa durabila", care are ca scop ca Uniunea Europeana sa devina, pana in 2050, primul bloc din lume neutru din punct de vedere climatic.

Christophe Meierhans, reprezentant al Extinction Rebellion, a declarat ca protestatarii au vizat industria auto pentru ca "s-au spus multe minciuni pentru a se vinde mai multe masini".

Manifestantii au fost retinuti rapid de politie si personalul de paza al salonului auto a blocat accesul in zona pentru scurt timp.

Dupa putin timp, protestatarii au manifestat si la intrarea in salonul auto, de unde de asemenea au fost luati de politisti.

Organizatorii salonului auto au anuntat, intr-un comunicat, sa se asteapta la jumatate de milion de vizitatori in cele zece zile de eveniment.


Foto: Hepta.ro - 29 noiembrie 2019 - Protestatarii care blocau accesul intr-un depozit al Amazon de langa Lyon au fost gazati si arestati de fortele de ordine.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News