Presedintele Belarusului a ordonat inchiderea frontierei cu Ucraina: "O cantitate imensa de arme vine de acolo"

Vineri, 02 Iulie 2021, ora 20:51 2853 citiri
Lukasenko spune ca a oprit o lovitura de stat FOTO Igor Dodon / Captura video

Presedintele belarus Aleksandr Lukasenko a ordonat vineri inchiderea totala a frontierei cu Ucraina, motivand ca de acolo vine "o cantitate imensa de arme". De asemenea, Lukasenko a afirmat ca autoritatile au destructurat mai multe "celule teroriste" legate de Occident care intentionau sa realizeze o lovitura de stat in Belarus, informeaza Reuters si AFP.

"O cantitate imensa de arme vine din Ucraina in Belarus. Iata de ce am ordonat fortelor de securitate a frontierei sa inchida complet frontiera cu Ucraina", a spus Lukasenko.

Liderul de la Minsk a afirmat ca autoritatile belaruse au destructurat "celule teroriste latente" legate de Germania, Ucraina, SUA, Polonia si Lituania, celule pe care le-a acuzat ca planificau sa "inlature prin violenta regimul" din Belarus.

Disputa dintre Belarus si Occident s-a intensificat recent dupa aterizarea fortata si ilegala a unui zbor Ryanair la Minsk, in Belarus, la 23 mai 2021, fapt care a pus in pericol siguranta aviatiei, si cu retinerea de catre autoritatile belaruse a jurnalistului Roman Protasevici si a prietenei sale, Sofia Sapega.

La 21 iunie, Uniunea Europeana a impus masuri restrictive impotriva a 78 de persoane din Belarus si a opt entitati. Aceasta decizie a fost luata avand in vedere escaladarea incalcarilor grave ale drepturilor omului in Belarus si actele violente de represiune indreptate impotriva societatii civile, a opozitiei democratice si a jurnalistilor.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News