O barca in care se aflau cadavrele a 24 de migranti, gasita in apropierea insulei Tenerife

Joi, 29 Aprilie 2021, ora 07:21
5027 citiri
O barca in care se aflau cadavrele a 24 de migranti, gasita in apropierea insulei Tenerife
Trei persoane au fost salvate cu ajutorul unui elicopter FOTO Pixabay

O ambarcatiune gasita in deriva marti, in apropierea coastelor uneia din Insulele Canare cu cadavrele a 24 de migranti la bord, a ajuns miercuri pe Insula Tenerife, au indicat surse oficiale, raportand un bilant nou, transmite AFP.

O nava de salvare spaniola a remorcat barca in portul Los Cristianos, unde o asteptau serviciile de prim-ajutor.

"Pompierii scot cadavrele, care vor fi transportate intr-o capela", a indicat Domingo Martin de la Crucea Rosie spaniola.

Serviciile de salvare maritima raportasera anterior initial un bilant cu 17 morti. Numaratoarea efectuata odata cu sosirea barcii in port a ridicat numarul mortilor la 24, printre care doi minori.

Un avion al fortelor aeriene spaniole a vazut initial ambarcatiunea luni dimineata, la aproximativ 500 de kilometri sud-est de Insula El Hierro.

Un elicopter militar a ridicat apoi trei persoane inca in viata la bord (doi barbati si o femeie) transportandu-i la un spital din Tenerife.

"Erau atat de slabi incat a fost nevoie de mai multe persoane pentru a-i ajuta sa stea in picioare", a declarat Juan Carlos Serrano, membru al echipajului elicopterului.

Migrantii erau toti candidati la exil veniti din Africa Subsahariana.

Sosirile migrantilor in insulele Canare s-au inmultit de la sfarsitul lui 2019 ca urmare a cresterii numarului de patrule pe coasta de sud a Europei, ceea ce a contribuit la o reducere semnificativa a traversarilor in Marea Mediterana.

Anul trecut, 23.023 de migranti au ajuns in arhipelagul spaniol, de opt ori mai mult decat in 2019, potrivit Ministerului de Interne.

Traversarea este de minim o suta de kilometri, dar este deosebit de periculoasa din cauza curentilor puternici. Ambarcatiunile sunt majoritatea supraincarcate si in stare proasta.

Cel putin 1.851 de persoane si-au pierdut viata anul trecut in incercari de a ajunge pe Insulele Canare, potrivit ONG-ului Caminando Fronteras, care monitorizeaza aceste migratii.

Vești proaste pentru Zelenski. Grecia și Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare Patriot
Vești proaste pentru Zelenski. Grecia și Spania refuză să trimită Ucrainei sisteme de apărare Patriot
Cursa pentru trimiterea de baterii de apărare antiaeriană în Ucraina a început împiedicat, scrie Politico, care anunță că Spania și Grecia refuză să urmeze exemplul Germaniei şi să...
"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
"Răzgândescu" din Spania: decizia anunțată de Xavi, antrenorul Barcelonei
Antrenorul Barcelonei, Xavi, va rămâne la club cel puţin până la finalul contractului său, în iunie 2025, după ce s-a răzgândit că acesta va fi ultimul său sezon, relatează BBC....
#Tenerife, #barca, #migranti, #Spania , #Spania