Avertizare de calatorie in Ungaria: Sistemul pentru plata taxelor rutiere nu functioneaza in weekend

Sambata, 10 August 2019, ora 08:25
3508 citiri
Avertizare de calatorie in Ungaria: Sistemul pentru plata taxelor rutiere nu functioneaza in weekend
Foto: Pixabay (Arhiva)

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca in Ungaria ca, avand in vedere comunicatul de presa remis de Serviciul maghiar pentru Plata Taxelor de Drum (NUSZ), sistemul pentru plata taxelor rutiere din aceasta tara nu va fi disponibil incepand cu data de 10 august, ora 23:00, pana la data de 11 august, cel tarziu pana la ora 3:00.

MAE transmite ca se va derula activitatea de mentenanta periodica, ce va afecta atat clientii care utilizeaza E-VINIETTE sau E-TOLL, cat si utilizatorii de track-ere GPS instalate in sistemul de bord al vehiculului.

In intervalul mentionat, printre altele, nu va exista posibilitatea de a se efectua plati sau de a se reincarca soldul. Declaratiile legate de taxa de drum pentru vehiculele dotate cu track-ere GPS vor fi acceptate in cazul existentei soldurilor necesare, dupa finalizarea activitatii de mentenanta.

In comunicat, se mai atrage atentia asupra faptului ca tronsoanele de drum cu taxa nu vor fi disponibile gratuit in timpul interventiilor de mentenanta asupra sistemului, precizeaza MAE.

Recomandarile MAE

Se recomanda achizitionarea dreptului de utilizare a drumului (E-VINIETTE, E-TOLL) inaintea perioadei de mentenanta, de pe site-urile www.ematrica.nemzetiutdij.hu, respectiv www.HU-GO.hu, la oficiile de relatii cu clientii ale NUSZ (https://nemzetiutdij.hu) sau la partenerii acestuia.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Budapesta: +3613847689, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate si preluate de operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Budapesta: +36305356912.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://budapesta.mae.ro, http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/HU-Ungaria.html, http://www.utinform.hu si www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta", care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Ministerul Externe, #plata taxe Ungaria, #MAE Ungaria , #Ungaria