Autoritatea de supraveghere in domeniul confidentialitatii din UE cere masuri mai stricte pentru a tine sub control Apple, Amazon, Google si Facebook

Joi, 11 Februarie 2021, ora 08:45
2605 citiri
Autoritatea de supraveghere in domeniul confidentialitatii din UE cere masuri mai stricte pentru a tine sub control Apple, Amazon, Google si Facebook
Propunerile Comisiei Europene trebuie sa fie discutate de tarile UE. Foto: Pixabay (Arhiva)

Autoritatea de supraveghere in domeniul confidentialitatii a Uniunii Europene, EDPS, a sustinut, miercuri, eforturile UE de a restrange puterea detinuta de Apple, Amazon, Google, divizie a grupului Alphabet, si Facebook, prin masuri mai stricte, sugerand mai multa protectie pentru imbunatatirea drepturilor la viata privata ale utilizatorilor, transmite Reuters.

Comisarul pentru Concurenta Margrethe Vestager si comisarul pentru Industrie Thierry Breton au prezentat, anul trecut, doua seturi de propuneri, Legea pentru Piete Digitale (DMA) si Legea pentru Servicii Digitale (DSA).

DMA prevede obligatii si interdictii, precum punerea unor date la dispozitia companiilor concurente si a autoritatilor de reglementare si interzicerea favorizarii propriilor servicii pe platformele companiilor.

DSA cere platformelor online mari si altor companii de internet sa ia masuri mai ferme pentru combaterea continutului ilegal, sa fie m

ai transparente in legatura cu politicile de publicitate pe platformele lor.

Amenzile, procent din cifra de afaceri

Amenzile pot fi de pana la 10% din cifra globala de afaceri in cazul DMA si de 6% in cazul DSA.

"EDPS saluta propunerea DMA, dorind sa promoveze piete deschise si corecte, precum si procesarea corecta a datelor personale", a anuntat intr-o opinie autoritatea de reglementare din UE, care se asigura ca institutiile uE respecta regulile comunitare privind confidentialitatea.

Aceste comentarii ar putea sa ii incurajeze pe sustinatorii confidentialitatii si pe parlamentarii europeni sa adopte o pozitie mai dura.

Propunerile Comisiei Europene trebuie sa fie discutate de tarile UE si de parlamentarii europeni, inainte de a deveni lege, un proces care de obicei dureaza 16-24 de luni.

  • Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
    Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
    Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
    Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
    Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
    Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
  • #comsiia europeana, #google europa, #facebook europa, #amazon europa , #Comisia Europeana