Atentionare de calatorie: Risc ridicat de incendii in Grecia

Duminica, 15 Septembrie 2019, ora 07:21
3759 citiri
Atentionare de calatorie: Risc ridicat de incendii in Grecia
Foto: arhiva

Ministerul Afacerilor Externe anunta romanii care se afla sau vor sa calatoreasca in Grecia ca riscul ridicat al incendiilor de vegetatie (grad 4 din 5) se mentine duminica, pe fondul persistentei temperaturilor crescute si a intensificarilor de vant.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla sau doresc sa calatoreasca in Republica Elena ca Secretariatul General de Protectie Civila avertizeaza ca se mentine riscul ridicat al incendiilor de vegetatie (grad 4 din 5), pentru data de 15 septembrie 2019, pe fondul persistentei temperaturilor ridicate si a intensificarilor de vant, pentru urmatoarele zone: Attica, Viotia, Korinthia, Argolida, Lakonia, vestul insulei Creta (regiunea Chania) si Insulele: Ciclade, Lesvos, Chios, Samos, Ikaria", au transmis reprezentantii MAE, intr-un comunicat de presa.

Sursa citata mai spune ca romanii pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei in Republica Elena: +302106728879 si cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCR) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

Totodata, romanii care se confrunta cu o situatie cu caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei la Atena +306978996222 si cel al Consulatului General al Romaniei la Salonic +306906479076.

MAE mai recomanda consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, https://infocrisis.gov.gr/?lang=en, pentru situatii de criza pe teritoriul Republicii Elene, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Grecia incendii vegetatie alerta calatorie , #Grecia