Atentionare de calatorie: Republica Italiana - pericol de prabusire a ghetarului Planpincieux

Vineri, 07 August 2020, ora 15:25
5278 citiri
Atentionare de calatorie: Republica Italiana - pericol de prabusire a ghetarului Planpincieux
Foto: Pixabay (Arhiva)

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani care se afla sau intentioneaza sa se deplaseze in perioada imediat urmatoare in localitatea Courmayeur din Regiunea Valle d'Aosta, Republica Italiana, sa evite zona Val Ferret si sa respecte cu strictete recomandarile, dupa ce autoritatile locale au atentionat cu privire la riscul prabusirii ghetarului Planpincieux (Val Ferret).

Astfel, potrivit unui comunicat al MAE, incepand cu data de 6 august 2020 si pana la noi dispozitii, au fost impuse urmatoarele masuri de siguranta:

- interzicerea circulatiei rutiere si pietonale in sensul urcusului, pe strada comunala Val Ferret de la intersectia cu fractiunea Meyen;

- evacuarea zonelor de risc din localitate;

- interzicerea accesului in zonele respective;

- suspendarea circulatiei rutiere si pietonale pe strada care duce catre localitatea Rochefort;

- suspendarea serviciului de Transport Public Local (incepand cu localitatea La Palud).

Totodata, MAE recomanda consultarea informatiilor disponibile pe pagina de internet a Primariei localitatii Courmayeur (http://www.comune.courmayeur.ao.it).

In context, Ministerul Afacerilor Externe reaminteste faptul ca persoanelor care sosesc in Republica Italiana si care in ultimele 14 zile s-au aflat in Romania sau au tranzitat Romania li se aplica obligativitatea supravegherii medicale si autoizolarii pentru o perioada de 14 zile. Sunt exceptati de la aceasta masura membrii echipajelor mijloacelor de transport de marfuri / persoane si personalul navigant.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Consulatului General al Romaniei la Torino: +39 011 249 57 75; +39 011 249 52 64; +39 011 18 95 83 90, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al oficiului consular al Romaniei la Torino: +39 338 756 81 34.

MAE recomanda si consultarea paginilor de internet http://torino.mae.ro/contact (Consulatul General al Romaniei la Torino), http://www.meteoalarm.eu/, http://www.mae.ro/ si reaminteste faptul ca cetatenii romani care se deplaseaza in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta" (http://www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#MAE alerta, #MAE Italia, #recomandari Italia , #Italia