Atentate teroriste la Paris: Inca un suspect, inculpat oficial in Belgia

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 20:563001 citiri
Atentate teroriste la Paris: Inca un suspect, inculpat oficial in Belgia
Foto: Twitter/Siegfried Muresan

Un suspect a fost inculpat luni in Belgia pentru participare la atentatele din Paris, in urma unei vaste operatiuni antiteroriste in regiunea Bruxelles si a orasului Liege, a anuntat parchetul federal belgian.

Suspectul este inculpat "pentru participare la activitatile unui grup terorist si la un atentat terorist la Paris", a precizat parchetul, potrivit L'Express.

Aceasta este cea de-a patra persoana acuzata Belgia in legatura directa cu valul sangeros de atentate de la Paris, pe 13 noiembrie.

De asemenea, sursa citata a anuntat 15 persoane arestate duminica seara au fost eliberate. Dintre cele cinci persoane arestate luni dimineata in Belgia, trei au ramas in arest, acestea "facand obiectul unor verificari suplimentare".

Bruxelles ramane un oras paralizat: Alerta terorista a fost prelungita

Bruxelles-ul ramane un oras paralizat: dupa o sedinta de mai multe ore, Consiliul National de Securitate al Belgiei a decis sa mentina si marti nivelul patru de alerta terorista, care inseamna ca amenintarea unui atac este "grava si iminenta".

Metroul, muzeele, scolile, marile magazine si cinematografele din Bruxelles vor ramane inchise si marti, iar numerosi functionari, inclusiv ai institutiilor europene, au fost notificati ca vor lucra de acasa, a anuntat premierul belgian, Charles Michel.

Autoritatile il cauta pe Salah Abdeslam, pe care il cred capabil sa se arunce in aer, in multime. In presa, circula ipoteza potrivit careia suspectul ar fi fost vazut intr-o masina, in Liege. Un alt zvon il plaseaza deja in Germania.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News