Atentate la Bruxelles: Un acord de securitate permite redeschiderea aeroportului

Sambata, 02 Aprilie 2016, ora 09:421651 citiri
Atentate la Bruxelles: Un acord de securitate permite redeschiderea aeroportului
Foto: Arhiva Hepta.ro

Guvernul belgian si sindicatele politistilor care cer o securitate sporita pe aeroporturile belgiene dupa atentatele de la Bruxelles au ajuns la un acord, vineri seara, situatie ce permite redeschiderea aeroportului international Zaventem.

Redeschiderea partiala a ghiseelor de check-in intr-o cladire provizorie si primele zboruri cu plecare de pe Zaventem ar putea sa nu intervina inainte de duminica, a afirmat purtatorul de cuvant al companiei Brussels Airport, Florence Muls, citat de AFP.

"Exista un acord, fara ezitare, din partea celor patru sindicate ale politistilor" care au obtinut intariri in personal si materiale pentru toate aeroporturile din Belgia, a declarat un responsabil al SLFP-Police, Vincent Gilles, la finalul unei sedinte de criza cu reprezentanti ai ministrului de Interne, Jan Jambon.

Redeschiderea aeroportului Bruxelles-Zaventem, "pregatit tehnic" inca de joi pentru reluarea partiala a activitatii sale, a fost suspendata in asteptarea acestui acord, dupa ce sindicatele politistilor au amenintat cu greva daca nu obtin masuri de securitate suplimentare.

Principala revendicare a sindicatelor de politisti a fost garantarea controlului sistematic al tuturor pasagerilor si bagajelor acestora la intrarea in aeroport. Vincent Gilles a informat ca au avut "90%" castig de cauza, obtinand ca aceste controale sa aiba loc inainte de trecerea zonei vamale rezervate numai pentru pasagerii care se imbarca.

Liderul sindical a subliniat ca aeroportul, inchis dupa atentatele de pe 22 martie, se va redeschide "in urmatoarele zile". Acum este "o decizie politica", a precizat el.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
imbacsitul
rank 5
Daca nici cei care s-au fript cu ciorba nu sufla si in iaurt....