Ambasadorii francezi in tarile europene sunt mobilizati pentru a atrage turisti in Hexagon

Vineri, 04 Iunie 2021, ora 20:52
2104 citiri
Ambasadorii francezi in tarile europene sunt mobilizati pentru a atrage turisti in Hexagon
Turismul in Franta a fost afectat de pandemie FOTO Pixabay

Secretarul de stat francez care raspunde de turism a discutat vineri, 4 iunie, cu circa treizeci de ambasadori francezi, dupa anuntarea clasificarii care determina conditiile de primire a turistilor in Franta incepand cu 9 iunie, relateaza AFP.

Guvernul francez a publicat vineri o clasificare bazata pe culori (verde, portocaliu si rosu) care stabileste ce calatori care vin in Franta incepand cu data de 9 iunie vor putea sa intre fara test PCR si care vor fi supusi in continuare restrictiilor.

"S-a intrat in cele 15 zile decisive pentru a genera dorinta, a declansa achizitia" la turistii straini, a declarat secretarul de stat Jean-Baptiste Lemoyne la aceasta videoconferinta.

Timp de mai mult de doua ore, el a vorbit rand pe rand cu ambasadorii, in principal din Europa, pentru a sonda posibilitatile de "revenire" a turistilor in Franta, prima destinatie turistica mondiala inainte de pandemie, cu 90 de milioane de vizitatori anual.

"Testul PCR gratuit pentru calatori este o exceptie franceza care poate fi utilizata ca argument", le-a spus el ambasadorilor.

Printre tarile "furnizoare" de turisti, Germania a devenit prima piata in 2020, depasind Regatul Unit, care "ramane atent la conditiile sanitare", potrivit ambasadei Frantei la Londra.

Regatul Unit, clasificat portocaliu de Franta, inregistreaza in continuare o cerere puternica pentru Hexagon. Circa 13 milioane de britanici dintre cei 72 de milioane care au calatorit in 2019 au venit in Franta. Din nefericire, varianta Delta, care a inregistrat o progresie puternica in tara, ar putea perturba reluarea calatoriilor.

SUA, clasificate tot "portocaliu", pastreaza un puternic interes pentru Franta, intarit de seriale precum "Emily in Paris", potrivit ambasadei Frantei la Washington. Certificatele care sunt "in versiune tiparita" in SUA vor fi acceptate, a dat asigurari Jean-Baptiste Lemoyne, inclusiv pentru zborurile din 8 iunie care aterizeaza a doua zi la Paris.

La nivel global, apetitul pentru Franta ramane prezent in strainatate, potrivit ambasadorilor, in pofida unei competitii "foarte serioase" a unor tari precum Grecia, Spania si Italia.

Jean-Baptiste Lemoyne incepe marti un turneu european pentru a promova calitatile destinatiei Franta. "Nu trebuie sa ne cedam locul in termeni de atractivitate turistica", a subliniat el.

In Franta, turismul a reprezentat in 2019 57 de miliarde de euro (circa 7,5% din PIB) si 2,87 milioane de locuri de munca.

Avertisment la Paris: Anunțuri care par oficiale le cer francezilor „să se angajeze în Ucraina”. „Uzurparea unui site oficial al Forţelor Terestre”
Avertisment la Paris: Anunțuri care par oficiale le cer francezilor „să se angajeze în Ucraina”. „Uzurparea unui site oficial al Forţelor Terestre”
Ministerul Apărării din Franța a denunțat joi, 28 martie, pe X, un fals site care folosește logoul instituţiei și care cere ca 200.000 de francezi să se angajeze în Ucraina. ”URL-ul...
Ministerele şi administraţiile locale din Franţa încep testarea săptămânii de lucru de 4 zile. Cât timp va dura experimentul
Ministerele şi administraţiile locale din Franţa încep testarea săptămânii de lucru de 4 zile. Cât timp va dura experimentul
Experimentarea săptămânii de lucru de patru zile în ministerele din Franţa va începe în această primăvară şi va dura „cel puţin un an”, potrivit unei note a administraţiei difuzate...
#Franta, #turism, #ambasadori , #Franta