Amanta regelui Juan Carlos acuză că ar fi fost spionată de serviciile secrete de la Madrid. Suma enormă primită de la fostul monarh

Joi, 29 Iulie 2021, ora 17:333992 citiri
Amanta regelui Juan Carlos acuză că ar fi fost spionată de serviciile secrete de la Madrid. Suma enormă primită de la fostul monarh
Fostul rege Juan Carlos are 83 de ani FOTO Hepta

Fostul rege al Spaniei a fost dat în judecată de fosta amantă, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, la Înalta Curte din Londra. Acesta s-ar fi folosit de serviciile secrete pentru a-și spiona iubita, iar acum este acuzat de hărţuire.

Fostul monarh ar fi plasat-o ilegal sub supraveghere în Marea Britanie cu ajutorul serviciilor secrete spaniole. Plângerea, scrie Financial Times, a fost depusă în decembrie anul trecut, dar a fost făcută publică abia luni, 26 iulie.

Potrivit instanţei, femeia îl acuză pe Juan Carlos, 83 de ani, de hărţuire „din 2012 până astăzi”. Hărţuirea a fost efectuată cu „ameninţări şi defăimări” şi cu supravegherea „ilegală”, care a fost efectuată „atât sub acoperire, cât şi deschis”, de către unii agenţi angajaţi de fostul monarh şi de serviciile de informaţii hispanice.

Juan Carlos, care a abdicat în 2014, respinge acuzaţiile, relatează ziarul britanic, „deşi echipa sa juridică nu a depus un document de apărare”. Se aşteaptă o bătălie judiciară dificilă, deoarece fostul monarh nu numai că nu trăieşte în Marea Britanie, dar a fost şeful statului unei alte naţiuni.

În centrul bătăliei sunt sume imense de bani şi cadouri care trebuie returnate. În 2012, Juan Carlos i-ar fi plătit lui Sayn-Wittgenstein 65 de milioane de euro folosind un cadou de 100 de milioane de dolari pe care regele saudit de atunci Abdullah îl făcuse la rândul său monarhului spaniol în 2008.

Corinna zu Sayn-Wittgenstein l-a însoţit pe fostul rege la un safari în Botswana. Cu acea ocazie, a fost prezentată ca membru al anturajului său. În 2012, Corinna a fost aleasă de prinţesa Charlene de Monaco drept consilier personal şi consultant de imagine, relatează monitorulapararii.ro