Alerta terorista in Belgia: Se cauta 10 indivizi care planuiesc atacuri ca la Paris

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 08:30
4467 citiri
Alerta terorista in Belgia: Se cauta 10 indivizi care planuiesc atacuri ca la Paris
Foto: Arhiva Ziare.com

Politia din Belgia cauta zece persoane suspectate ca ar planui un atac precum cel din Paris, folosindu-se de arme si explozibili.

Spitalele din Bruxelles au fost puse in alerta cu privire la posibile persoane care se pot infiltra pentru a fura echipamente, arata The Independent.

Ministrul de Externe belgian, Didier Reynders, a declarat pentru ABC News ca cei zece ar putea avea arme Kalasnikov sau chiar mai mult de atat. Acesta a precizat ca exista informatii potrivit carora centrele comerciale, adica zonele aglomerate, ar fi mai degraba obiective ale teroristilor decat scolile sau metroul, care s-au redeschis pe 25 noiembrie.

Autoritatile transmit echipajelor de urgenta sa fie foarte atente atunci cand raspund unui apel.

"Vi se solicita sa acordati o atentie sporita pentru a evita furtul de haine sau materiale", a spus ministrul de Interne, Jan Jambon.

Bruxelles, o urma de normalitate: Se redeschid scolile si metroul

Bruxelles-ul se afla de pe 21 noiembrie sub cel mai mare nivel de alerta terorista, ceea ce inseamna o amenintare iminenta, dupa cum a spus si premierul Charles Michel.

Scolile si metroul au fost inchise cateva zile, dar au fost redeschise miercuri. Dar in ciuda politiei si soldatilor de pe strazi, locuitorii sunt in continuare agitati, noteaza sursa citata.

"E mai infricosator decat a fost in timpul ocupatiei naziste", a declarat Marie, o femeie de 89 de ani, care isi plimba cainele. "In Al Doilea Razboi Mondial am stiut ce se intampla. Acum nu", a adaugat ea.

O alta femeie, Anne, care isi lua copilul de la cresa, a spus ca i-a fost frica sa isi lase baiatul, dar ca a trebuit sa o faca. "Sunt ingrijorata. E inspaimantator, dar nu ne putem ascunde toata viata", a declarat Anne.

Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Cât de mult își dorește Ciolacu victoria Gabrielei Firea la Capitală: ”La nivel vizibil, vor fi declarate susțineri”
Odată cu retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu și renunțarea la candidatura comună PSD-PNL pentru Primăria Capitalei, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, se găsea în situația...
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
#Belgia suspecti atacuri teroriste, #Belgia suspecti terorism, #Belgia alerta terorism , #Bruxelles