Alerta terorista in Belgia: Patrule de militari pe strazile din Bruxelles. Metroul si scolile sunt inchise

Luni, 23 Noiembrie 2015, ora 11:485068 citiri
Alerta terorista in Belgia: Patrule de militari pe strazile din Bruxelles. Metroul si scolile sunt inchise
Foto: Hepta.ro

Patrule de soldati au fost mobilizate luni, pentru a treia zi consecutiv, pe strazile din Bruxelles, in contextul cautarilor presupusului organizator al atacurilor teroriste de la 13 noiembrie de la Paris.

Raiduri antitero fara precedent in Belgia: Cel mai cautat terorist din Europa scapa din nou!

Alerta maxima de terorism in Belgia: Bruxelles, un oras paralizat - doi teroristi, de negasit

Cetateanul belgian Salah Abdeslam nu a fost gasit inca, in pofida a 19 raiduri si a 16 arestari in cursul noptii de duminica spre luni, iar autoritatile atrag in continuare atentia asupra unor posibile atacuri iminente ca cele din capitala Frantei, in care si-au pierdut viata 130 de persoane, transmite Reuters.

Metroul, muzeele, scolile, numeroase magazine si cinematografele au ramas inchise si luni in capitala Belgiei si a Uniunii Europene, unde numerosi angajati vor lucra de acasa.

Alerta la Londra: Trei barbati retinuti intr-o masina cu numar de Belgia

Un vehicul militar blindat a fost parcat langa bradul de Craciun iluminat din fata celebrei Grand Place, unul din simbolurile orasului si punct de atractie pentru turisti.

Alerta maxima de terorism in Belgia: Jihadistii plimba o bomba prin Bruxelles

Premierul Charles Michel a anuntat ca orasul, care are 1,2 milioane de locuitori, va ramane sub nivelul patru, maxim, de alerta terorista, care inseamna ca amenintarea unui atac este "grava si iminenta".

"Ne temem de un atac similar cu cel de la Paris, cu mai multi indivizi care ar putea comite mai multe atacuri simultan in mai multe locuri", a spus el intr-o conferinta de presa.

Ministrul belgian de Interne, Jan Jambon, a declarat la postul de radio RTL ca, totusi, capitala Belgiei nu este inchisa complet.

"In afara de inchiderea metroului si a scolilor, viata merge inainte la Bruxelles. Sectorul public si multe companii functioneaza astazi", a afirmat Jambon luni dimineata.

Autoritatile urmeaza sa analizeze din nou situatia luni dupa-amiaza.

Belgia s-a aflat in centrul investigatiilor privind atacurile de la Paris, dupa ce ancheta a aratat ca doi dintre atacatorii-kamikaze locuiau in aceasta tara. Abdeslam, principalul suspect, s-a intors acasa in Bruxelles de la Paris la scurt timp dupa atacuri.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News
Comentarii
MacGigi
rank 5
MosGerila
rank 5
Ministrul belgian de Interne, Jan Jambon,cred ca ii umple de teroare