Alerta terorista: 3.000 de islamisti extremisti sunt in Marea Britanie, gata sa atace in cateva saptamani

Vineri, 18 Septembrie 2015, ora 15:47
10014 citiri
Alerta terorista: 3.000 de islamisti extremisti sunt in Marea Britanie, gata sa atace in cateva saptamani
Foto: captura YouTube

Politia britanica monitorizeaza mai bine de 3.000 de islamisti extremisti nascuti si crescuti in regat, care ar fi dispusi sa puna la cale atacuri in Marea Britanie, au avertizat surse din aparatul britanic de securitate.

Un numar mare de britanici, barbati si femei, unii chiar adolescenti, sunt radicalizati si ar putea pune la cale atacuri care ar urma sa aiba loc in urmatoarele cateva saptamani, relateaza cotidianul britanic Express.

Mai bine de jumatate dintre acestia traiesc la Londra, mai cu seama in estul si vestul orasului. Exista insa si alte "puncte fierbinti", cum sunt Manchester si West Midlands.

In plus, unii dintre islamistii suspectati au probleme mintale, ceea ce creste riscul ca astfel de atacuri sa aiba loc.

Informatiile vin in contextul in care directorul MI5, Andrew Parker, a anuntat ca Marea Britanie se confrunta cu "cel mai mare numar" de comploturi pentru acte de terorism din ultimii 30 de ani. Parker este primul director general al Serviciului de Securitate din istoria agentiei care acorda un interviu transmis live, in incercarea de a avertiza populatia ca Marea Britanie se confrunta cu un risc crescut si constant de atacuri teroriste.

Acesta a confirmat ca serviciile de securitate fac mai multe eforturi decat oricand sa protejeze britanicii. Premierul David Cameron a declarat, in urma cu o saptamana, ca serviciile secrete au dejucat sase atacuri doar anul trecut.

In plus, aceleasi servicii au dejucat noua atacuri peste granite, a spus si Parker.

Avertisment MI5: Numar record de atacuri teroriste dejucate

"Este cel mai mare numar pe care mi-l amintesc in 32 de ani de cariera si cu siguranta cel mai mare de la atacurile din 11 septembrie", a mai declarat Parker.

Conform noilor statistici, numarul suspectilor monitorizati a crescut cu peste 50% din 2007 - cand circa 2.000 de persoane erau monitoriate pentru legaturi cu Al-Qaida sau pentru ca erau simpatizanti ai gruparii.

Seful MI5 a mai spus ca in prezent serviciile au noi instrumente de monitorizare, numind retelele de socializare ca Facebook si Twitter, care au "responsabilitatea" de a impartasi informatii cu ofiterii din serviciile de contra-terorism.

Luna trecuta s-a aflat ca serviciile britanice de securitate au dejucat un atac al Statului Islamic, care avea drept tinta pe insasi regina Elisabeta a II-a.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Premierul Ciolacu, alături de tinerii blocaţi pe aeroportul din Dubai: ”Zâmbetele lor mi-au dat energie cât toate cafelele băute în ultimele zile” FOTO
Marcel Ciolacu, premierul României a postat imagini din aeronava oficială cu care revine în ţară, alături de grupul de tineri blocaţi pe aeroportul din Dubai, el afirmând că zâmbetele lor...
#risc terorism Marea Britanie, #extremisti islamisti Marea Britanie, #MI5 dejucat atacuri teroriste, #atacuri teroriste Marea Britanie, #atac terorist dejucat regina , #Marea Britanie