Alerta la Bruxelles: Moschee evacuata, dupa ce s-a gasit un praf suspect - ar putea fi antrax UPDATE

Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 15:405241 citiri
Alerta la Bruxelles: Moschee evacuata, dupa ce s-a gasit un praf suspect - ar putea fi antrax UPDATE
Foto: Twitter/Stephen Fidler

Cea mai veche moschee din Bruxelles a fost evacuata, joi dupa-amiaza, dupa ce in interior au fost gasite mai multe plicuri care contineau un "praf suspect".

Un purtator de cuvant al brigazii de pompieri din Bruxelles a declarat, pentru publicatia Le Libre, ca in interiorul moscheii, aflata in apropiere de Parlamentul European, au fost gasite mai multe plicuri cu o "pudra alba", relateaza The Independent.

UPDATE 16:15 - Presa din Belgia relateaza ca praful suspect descoperit in moschee ar fi antrax. "Luam toate masurile de precautie in caz ca se dovedeste ca este antrax. Nimeni nu este pus in pericol", a declarat un reprezentant al pompierilor aflat la fata locului, pentru publicatia La Libre.

Echipaje de decontaminare au fost chemate la fata locului. Doua camere ale lacasului de cult - una dintre cele mai mari moschei din Bruxelles, situata in cartierul Molenbeek - au fost sigilate pentru a le permite anchetatorilor sa faca investigatii.

Bruxelles ramane un oras paralizat: Alerta terorista a fost prelungita, amenintarea este iminenta (Video)

Un reprezentant al ambulantei a precizat ca 11 persoane au fost transportate de la moschee la spital, unde se pare ca deja au fost decontaminate.

Exista informatii contradictorii despre obiectele gasite: unele publicatii scriu ca este vorba despre plicuri, altele despre pachete cu praf alb.

Bruxelles-ul se afla in alerta de amenintare terorista de aproape doua saptamani, in urma atentatelor din Paris soldate cu 130 de morti. Cu toate ca metroul si scolile su fost redeschise miercuri, unele institutii isi tin inca usile inchise, iar militarii se afla in continuare pe strazi.

Bruxelles, o urma de normalitate: Se redeschid scolile si metroul

Alerta terorista in Bruxelles: Militarii raman pe strazi

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News