Alegeri la Chisinau - retragerea candidatului PLDM provoaca reactii diferite

Vineri, 06 Mai 2011, ora 20:12
1361 citiri
Alegeri la Chisinau - retragerea candidatului PLDM provoaca reactii diferite

Anuntul premierului Vlad Filat privind retragerea candidatului liberal-democratilor Victor Bodiu din cursa pentru Primaria Chisinaului a provocat reactii impartite pe scena politica din R.Moldova, comunistii afirmand ca decizia reprezinta un "cadou", iar democratii ca isi mentin candidatul propriu.

Partidul Democrat, formatiune condusa de presedintele interimar Marian Lupu, nu-si va retrage candidatura pentru functia de primar al Chisinaului, a declarat Dumitru Diacov, presedintele de onoare al PDM, intr-o declaratie la Publika TV.

Diacov a mai afirmat ca formatiunea condusa de Marian Lupu isi continua campania inceputa si ca decizia luata de PLDM de a-l sustine pe Dorin Chirtoaca nu are nicio legatura cu Partidul Democrat, iar Valentina Buliga ramane candidat pentru functia de primar al Chisinaului.

Presedintele de onoare al Partidului Democrat considera ca PLDM a recurs la acest gest pentru a neutraliza efectul invinuirilor lansate in ultimele zile de fostul prim-vicepresedinte al Partidului Liberal Democrat, Mihai Godea, care a parasit formatiunea in urma cu doua zile. Totodata, el considera ca partidul lui Filat nici nu a dorit sa obtina Primaria Capitalei, potrivit Jurnal.md.

In schimb, candidatul Partidului Comunistilor la functia de primar al Chisinaului, Igor Dodon, considera ca decizia PLDM de a-l retrage pe Victor Bodiu din cursa electorala in favoarea lui Dorin Chirtoaca reprezinta un "cadou" facut lui de rivalii sai politici, pentru ca astfel ii cresc sansele de a castiga batalia inca din primul tur.

"Domnul Filat, de ziua sa de nastere, mi-a facut un cadou. Un cadou electoral. Retragandu-l din cursa pe domnul Bodiu, premierul a creat toate premisele ca eu sa castig cursa pentru primarie din primul tur", a afirmat candidatul PCRM.

El s-a aratat convins ca cetatenii nemultumiti de mizeria din Capitala, nemultumiti de actualul primar Chirtoaca, nu-si vor mai dispersa voturile, ci se vor mobiliza si il vor sustine pe Igor Dodon.

Fostul liberal-democrat Mihai Godea, care a demisionat miercuri din PLDM dupa ce a anuntat ca va candida ca independent la Primaria Chisinaului, a declarat ca "este regretabil" ca unul dintre cele mai puternice partide din Republica Moldova nu are un candidat la functia de primar al Capitalei.

"Eu merg mai departe, nu am de gand sa ma retrag", a afirmat fostul prim-vicepresedinte PLDM.

Godea a refuzat sa spuna cine ar avea de castigat de pe urma acestei decizii. "Ii las pe analistii politici sa comenteze, politicienii sunt subiectivi", a mai spus Godea.

Partidul Liberal nu a comentat deocamdata anuntul PLDM, dar primarul Dorin Chirtoaca avea anuntata o conferinta de presa.

Premierul Vlad Filat a anuntat, vineri, ca Partidul Liberal Democrat a decis sa-l retraga pe candidatul formatiunii, Victor Bodiu, din cursa electorala pentru Primaria Chisinaului, in favoarea actualului primar, liberalul Dorin Chirtoaca.

"Este un anunt despre viitorul Aliantei pentru Integrare Europeana. Voi fi scurt, pentru a nu lasa loc de interpretari. Lucrurile nu arata deloc bine in ce priveste viitorul AIE. Conflictele din AIE s-au transformat intr-un adevarat razboi intern, mai ales in campania pentru Chisinau. Toti am gresit in campanie. Ce este important - sa ne trezim la timp. Sa lasam orgoliile, sa aratam ca suntem responsabili, ca nu avem interese inguste de partid", a declarat Vlad Filat intr-o conferinta de presa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alegeri primarie chisinau, #retragere candidat pldm primarie chisinau , #Chisinau