Alegeri in Grecia: Contracandidatul lui Tsipras le cere elenilor sa respinga obscuritatea si minciunile

Duminica, 20 Septembrie 2015, ora 13:06
1437 citiri
Alegeri in Grecia: Contracandidatul lui Tsipras le cere elenilor sa respinga obscuritatea si minciunile
Foto: Captura Youtube/EuroNews

Liderul partidului elen de centru-dreapta Noua Democratie (ND), Vangelis Meimarakis, si-a exprimat convingerea ca, la alegerile legislative anticipate de duminica, grecii vor respinge "obscuritatea, minciunile si mizeria" si vor aduce inapoi "adevarul si autenticitatea".

"Astazi este o zi de sarbatoare, o zi cand cetatenii se exprima prin vot", a declarat presei Meimarakis, dupa ce a votat la una din sectiile din Atena.

"Cred cu tarie ca (cetatenii greci) vor sa respinga obscuritatea, minciunile, mizeria si sa aduca inapoi adevarul si autenticitatea", a adaugat el.

Alegeri in Grecia: Tsipras cere votul elenilor pentru un "guvern de lupta"

Meimarakis si-a exprimat de asemenea speranta ca grecii vor avea "un viitor mai bun, indiferent de preferintele de vot".

Partidul de stanga Syriza, al fostului premier Alexis Tsipras, si formatiunea de centru-dreapta Noua Democratie (ND), condusa de Vangelis Meimarakis, sunt favoritele acestui scrutin, fiind foarte apropiate in sondaje, cu un usor avans, de pana la 3%, pentru primul.

Grecia are nevoie de un miracol - Problemele economice nu tin cont de rezultatul alegerilor

Tsipras si-a anuntat demisia in luna august si a fortat astfel organizarea acestor alegeri anticipate, in speranta de a-si reinnoi sprijinul parlamentar, dupa ce aproape o treime din cei 149 de parlamentari ai Syriza s-au impotrivit prevederilor acordului cu creditorii internationali, care cer reforme economice profunde si continuarea politicilor de austeritate ce i-au lovit puternic pe greci in ultimii cinci ani si care au fost initial respinse categoric (peste 61%) la un referendum la inceputul lunii iulie.

Alegeri in Grecia: Deziluzia, cel mai important factor

Insa niciunul dintre cele doua partide - Syriza si Noua Democratie - nu ar urma sa obtina 151 din cele 300 de locuri din parlament necesare pentru a forma o majoritate. Prin urmare, formatiunea invingatoare va trebui sa incerce sa formeze o coalitie de guvernamant, posibil cu partidul de centru Potami sau cu PASOK (socialisti).

Alegeri in Grecia: Orice alianta cu extremistii e exclusa Interviu

Este cel de-al doilea scrutin legislativ din acest an, dupa cel din ianuarie, care a fost castigat categoric de Syriza, cu 36,3% din voturi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#Alegeri Grecia Vangelis Meimarakis Alexis Tsipras, #promisiuni Tsipras alegeri Grecia , #Grecia