Aeroportul din Bruxelles, paralizat de o greva

Luni, 13 Mai 2013, ora 14:001912 citiri
Aeroportul din Bruxelles, paralizat de o greva

Manipulatorii de bagaje de pe aeroportul national din Bruxelles, aflati in greva de duminica dupa-amiaza, continua protestul si luni, generand intarzieri ale anumitor curse.

Angajatii companiei Swissport, cea care se ocupa de incarcarea si descarcarea bagajelor pe aeroportul national din capitala Belgiei, protesteaza fata de lipsa fortei de munca, scrie Le Soir. Lucratorii se plang ca lipsa de personal ii solicita in exces, ceea ce le pune sanatatea in pericol.

De asemenea, sindicatele sustin ca managementul companiei nu respecta angajamentele fata de angajati. Sindicalistii vor lua parte la negocieri cu reprezentantii companiei Swissport, luni, in jurul orei locale 13:00.

Societatea comerciala Swissport lucreaza cu cele mai multe companii aeriene care opereaza zboruri pe aeroportul din Bruxelles. O parte din zborurile Lufthansa au fost deja anulate, insa zborurile pe distante lungi vor fi efectuate, desi cu mari intarzieri.

Pasagerilor li se recomanda sa calatoreasca doar cu bagaje de mana, pentru a evita procesul de verificare a bagajelor.

Conducerea companiei Swissport a transmis ca se incearca ajungerea la un acord cu sindicatele pentru o perioada de doua saptamani, timp in care negocierile vor continua.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News