Accesul pe teritoriul Irlandei, doar cu test COVID-19 negativ, incepand de sambata

Vineri, 15 Ianuarie 2021, ora 20:04
1788 citiri
Accesul pe teritoriul Irlandei, doar cu test COVID-19 negativ, incepand de sambata
Foto Hepta

Persoanele care calatoresc in Irlanda pot intra pe teritoriul acestui stat cu conditia prezentarii unui test molecular tip PCR (test de reactie in lant a polimerazei) cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore inainte.

Masura intra in vigoare sambata si testul trebuie prezentat atat inainte de imbarcare pe cale aeriana si maritima, cat si la sosirea pe aeroportul din Dublin, arata un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis vineri AGERPRES.

Potrivit sursei citate, sunt exceptate de la masura obligatorie a prezentarii unui test negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2 urmatoarele categorii: persoanele care calatoresc din Irlanda de Nord, lucratorii din transportul international, inclusiv transportatorii, echipajele aeronavelor si navelor maritime, copiii cu varsta sub 6 ani, precum si persoanele aflate in tranzit catre un alt stat, cu conditia de a nu parasi zona de tranzit aeroportuar.

De asemenea, la intrarea in Irlanda, pe cale aeriana sau maritima, pasagerii au obligatia de a completa un formular de localizare (www.gov.ie/en/publication/ab900-covid-19-passenger-locator-form/ sau distribuit de catre compania aeriana ori de feribot cu care calatoresc).

Sunt exceptati de la completarea formularului mentionat furnizorii de servicii esentiale ale lantului de aprovizionare, cum ar fi transportatorii, pilotii si personalul maritim, precum si personalul diplomatic.

De asemenea, persoanelor care sosesc in Irlanda din statele/regiunile incluse in lista rosie sau gri, asa cum sunt definite de sistemul UE (Romania fiind inclusa pe lista regiunilor rosii) www.ecdc.europa.eu/en/covid-19/situation-updates/weekly-maps-coordinated-restriction-free-movement, precum si din state/regiuni din afara Uniunii Europene, autoritatile irlandeze le recomanda sa isi limiteze deplasarile pentru o perioada de 14 zile dupa sosirea in Irlanda.

Limitarea deplasarilor poate fi suspendata mai devreme de 14 zile daca persoana in cauza prezinta un nou test cu rezultat negativ pentru infectia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat incepand cu cea de-a cincea zi.

Totodata, toate persoanele care sosesc din Anglia, Scotia, Tara Galilor si Africa de Sud trebuie sa se izoleze pentru o perioada de 14 zile dupa sosire, fara posibilitatea suspendarii masurii inaintea implinirii termenului de 14 zile. Nerespectarea masurilor privind restrictionarea deplasarilor pentru 14 zile constituie infractiune si se pedepseste cu amenda de 2.500 euro sau inchisoare pana la 6 luni.

Informatii detaliate cu privire la conditiile de intrare in Irlanda in contextul pandemiei de COVID-19 pot fi consultate la www.gov.ie.

Lantul de aprovizionare dintre Irlanda de Nord si Marea Britanie, pe cale sa se prabuseasca. Reglementarile post-Brexit duc la lipsa alimentelor si materiilor prime

Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner va fi adus în România. Bărbatul fugise în Irlanda
Al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner va fi adus în România. Bărbatul fugise în Irlanda
Cristian Minae, cel de-al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, va fi adus în România pe 30 aprilie, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare. Marian...
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Fotbalistul care dă în judecată Pfizer şi BioNTech: ”Durerea este intensă”
Accidentat des, François-Xavier Fumu Tamuzo a decis să îşi încheie cariera de fotbalist la jumătatea lunii aprilie, la doar 29 de ani. Atacantul echipei Laval, format la Auxerre, a decis să...
#Irlanda, #intrare, #test, #covid , #Irlanda