70.000 de porci din Marea Britanie ar putea fi eutanasiați din cauza crizei de personal și a pandemiei

Duminica, 05 Septembrie 2021, ora 01:35 3007 citiri
Criza se datorează în mare parte lipsei de personal FOTO Pixabay

Câteva zeci de mii de porci ar putea fi uciși în Marea Britanie pe motiv că întregul sector suferă de o criză uriașă de personal la fabricile de procesare a cărnii, arată inews.uk.

Conform Asociației Naționale pentru Porci (NPA), peste 70.000 de animale ar putea fi „distruse” fără ca fabricile să poată folosi carnea.

Consilierul NPA Charlie Dewhirst a explicat că lipsa severă a muncitorilor, condițiile comerciale dificile și creșterea prețurilor la furaje din cauza recoltei slabe în întreaga lume au dus industria cărnii de porc în criză.

„Aproximativ 70.000 de porci au fost aruncați iar dacă nu se face nimic, ar putea să fie și mai mulți. Suntem într-un moment de criză pentru industrie. Ne apropiem și de o problemă majoră a bunăstării animalelor. Nu avem ce să facem cu porcii iar asta ar putea declanșa cel mai negru scenariu, însemnând că îi eutanasiem direct la ferme”.

Criza de personal s-a datorat în mare parte efectelor Brexit dar și a pandemiei de Covid-19. Problema industriei este cu atât mai gravă intrucât carnea de porc este produsă pe tot parcursul anului, pe când carnea de vită sau cea de miel sunt sezoniere și există mai multă libertate în privința vânzării și procesării.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News