Romania merge cu 3 echipe in grupele Europa League

Autor: Marius Doroftei - Editor Ziare.com
Joi, 25 August 2011, ora 23:35
3675 citiri
Romania merge cu 3 echipe in grupele Europa League

Romania va avea 3 reprezentante in grupele Europa League, Steaua, Rapid si FC Vaslui castigand disputele din playoff. Dinamo si Gaz Metan Medias, celelalte formatii romanesti care s-au luptat pentru calificare, au fost eliminate.

Dinamo a fost cea care a deschis balul pentru echipele din tara noastra, insa, din pacate, "cainii" s-au facut din nou de ras in intrecerile continentale. Elevii lui Liviu Ciobotariu au dat o replica neasteptat de slaba in fata ucrainienilor de la Vorskla Poltava, care au reusit sa mearga in grupe cu dubla victorie.

Dupa 2-1 in Ucraina, cei de la Vorskla s-au impus si la Bucuresti cu scorul de 3-2, adancind criza in care se afla clubul din Stefan cel Mare, club ce va fi vaduvit acum de cel putin doua milioane de euro, bani ce ar fi venit de la UEFA.

Dinamo, eliminata din Europa League

Cea de-a doua echipa romaneasca ce a intrat in "hora" a fost Gaz Metan Medias, "gazarii" iesind cu capul sus din prima lor aventura europeana. Baietii lui Cristi Pustai au pierdut prima partida din playoff, cu Austria Viena, cu scorul de 3-1, insa nu au renuntat la lupta.

Din pacate, mediesenii nu au reusit decat o victorie la limita, scor 1-0, la Cluj, fiind eliminati. Totusi, Gazul se poate mandri cu un parcurs foarte bun la prima participare in cupele europene, avand "la activ" eliminarea nemtilor de la Mainz in turul III preliminar.

Gaz Metan Medias castiga, dar e eliminata din Europa League

Steaua Bucuresti a fost prima echipa din tara noastra calificata in grupe, "ros-albastrii" eliminand, fara mari emotii, pe TSKA Sofia. Victoriosi in tur, la Cluj, cand s-au impus cu 2-0, stelistii au jucat economicos in Bulgaria si si-au indeplinit obiectivul - calificarea.

A fost 1-1 pe un stadion "Vasil Levski" ostil, scandarea "Tiganii" fiind lasata si ea in urma de jucatorii "ros-albastri" surprinzator de stapani pe ei in conditii de maxima presiune.

Steaua s-a calificat in grupele Europa League

FC Vaslui a luat si ea drumul grupelor Europa League, cu ceva emotii e drept. Victoria din prima partida din playoff, cu Sparta Praga (2-0), parea linistitoare, insa moldovenii au avut destul de mult de "tras" pentru calificare.

Cehii s-au impus pe teren propriu cu scorul de 1-0, dar nu au putut trimite meciul nici macar in prelungiri, trupa patronata de Adrian Porumboiu reusind una din cele mai mari performante din istorie.

Vaslui, cu emotii in grupele Europa League

Ultima, dar nu cea din urma, echipa romaneasca ce si-a castigat dreptul de a juca in Europa League este Rapidul, "giulestenii" revenind dupa o pauza de 5 ani in grupele competitiei.

Elevii lui Razvan Lucescu au avut poate cea mai usoara misiune, victoria obtinuta in deplasare, in primul meci cu Slask Wroclaw (3-1), asigurandu-le un retur fara mari emotii.

In final, meciul de la Timisoara s-a incheiat la egalitate, 1-1, insa niciodata nu s-a pus problema ca Rapidul sa aiba obiectivul in pericol.

Rapid, in grupele Europa League dupa 5 ani

Pe langa aceste 3 formatii calificate in grupele Europa League, Romania mai trimite si campioana, Otelul Galati, in grupele Ligii Campionilor, Liga 1 fiind unul din campionatele bune ale continentului, cel putin din punctul de vedere al prezentei in aceasta faza a intrecerilor.

Steaua, Rapid si FC Vaslui isi vor afla adversarii din grupe vineri dupa-amiaza, dupa tragerea la sorti ce va avea loc la sediul UEFA de la Nyon.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#echipe romanesti Europa League, #Steaua grupe Europa League, #Rapid grupe Europa League, #Dinamo eliminata Europa League , #stiri Europa League