Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Europa cu mai multe viteze: Dragnea ii cere lui Iohannis consultari despre viitorul Romaniei in UE

Joi, 02 Martie 2017, ora 13:56
4536 citiri
Europa cu mai multe viteze: Dragnea ii cere lui Iohannis consultari despre viitorul Romaniei in UE
Foto: Facebook/Liviu Dragnea

Liderul PSD, Liviu Dragnea, sustine ca Romania trebuie sa isi exprime o pozitie "ferma" pentru sustinerea principiului egalitatii intre membrii UE, motiv pentru care ii propune presedintelui Klaus Iohannis sa initieze consultarea partidelor politice pentru stabilirea unei viziuni comune care sa fie promovata unitar pe plan extern, la toate nivelurile politice si diplomatice.

"PSD considera ca Romania trebuie sa isi exprime o pozitie ferma pentru sustinerea principiului egalitatii intre membrii UE si sa respinga categoric orice scenariu privind o Europa cu mai multe viteze sau o Uniune a cercurilor concentrice", afirma Liviu Dragnea, citat intr-un comunicat remis joi de PSD.

Presedintele PSD precizeaza ca, in opinia social-democratilor, "definirea unei pozitii clare si unitare a Romaniei in raport cu situatia actuala a UE trebuie sa devina un obiectiv comun, care sa reuneasca intreaga clasa politica romaneasca".

De aceea, e nevoie ca presedintele Klaus Iohannis sa initieze consultarea partidelor politice, pentru stabilirea unei viziuni comune care sa fie promovata unitar pe plan extern, afirma Dragnea.

Presedintele PSD considera ca "este important ca in cadrul acestor consultari sa fie stabilit un mecanism de lucru permanent, cu reprezentanti ai tuturor partidelor parlamentare si ai Administratiei Prezidentiale, care sa aiba ca obiectiv armonizarea abordarilor politice in plan extern, in sensul sustinerii interesului national al Romaniei in relatia cu institutiile europene".

"PSD isi manifesta sustinerea clara pentru realizarea unui consens politic cu privire la interesul national al Romanei in cadrul UE", conchide Liviu Dragnea.

Miercuri, presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a prezentat cinci posibile scenarii privind viitorul Uniunii dupa socul reprezentat de Brexit. Acestea merg de la o Europa care se multumeste sa fie o piata unica si pana la o Uniune Europeana si mai integrata decat in prezent, trecand printr-o Europa "cu mai multe viteze".

Juncker si-a prezentat scenariile pentru viitorul UE. Ce a vrut sa spuna, de fapt, seful Comisiei Europene

Seful CE nu-si exprima oficial vreo preferinta in acest document de aproximativ 30 de pagini, insa indeamna statele membre UE sa se inspire din el in vederea pregatirii summit-ului de pe 25 martie de la Roma, cu ocazia marcarii a 60 de ani de la semnarea Tratatului fondator al Uniunii.

Presedintele Klaus Iohannis s-a exprimat ferm, miercuri, in intalnirea cu premierul maltez, impotriva ideilor vehiculate privind o "Europa cu mai multe viteze", sustinand ca asemenea formule de reconfigurare a Uniunii ar putea conduce la dezintegrarea proiectului european.

"Presedintele Romaniei s-a pozitionat ferm impotriva ideilor vehiculate in ultimul timp cu privire la o Europa cu mai multe viteze - o Uniune a cercurilor concentrice. In opinia sa, asemenea formule de reconfigurare a Uniunii ar putea conduce la dezintegrarea proiectului european. Seful statului a subliniat ca Romania se pronunta pentru o Europa puternica, consolidata, unitara si incluziva", precizeaza un comunicat al Administratiei prezidentiale.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Dragnea Europa viteze, #Dragnea IOhannis consultari partide Europa viteze, #Romania Europa viteze Iohannis, #Iohannis consultari partide viitor UE , #Romania