Euroins a rămas cu vistieria goală. Executorii judecătorești "nu mai găsesc bani" în conturile asigurătorului

Marti, 14 Martie 2023, ora 09:33
18250 citiri
Euroins a rămas cu vistieria goală. Executorii judecătorești "nu mai găsesc bani" în conturile asigurătorului
4 din 10 mașini din România sunt asigurate la Euroins FOTO Pexels

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) a transmis o scrisoare către președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, în care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la evoluţia tarifelor RCA, precum şi vizavi la situaţia financiară a companiei la care sunt asigurate RCA 4 din 10 autovehicule din România.

Transportatorii îi cer să ia măsuri rapid în privința societății Euroins și arată că această societate de asigurări are conturile goale, ceea ce anunță un faliment de proporții.

”Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) își exprimă îngrijorarea în legătură cu evoluția tarifelor RCA, precum și cu privire la situația financiară a companiei la care sunt asigurate RCA 4 din 10 autovehicule din România.

În acest sens, COTAR a transmis comisiilor de specialitate din Parlamentul României, inclusiv președintelui Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, o solicitare de audiere a persoanelor vinovate de majorare a cu 40% a prețului RCA și de prăbușirea societății de asigurări Euroins.

„Domnule Președinte Marcel Ciolacu, nu mai putem pune batista pe țambal asa cum Parlamentul României, Direcția Națională Anticorupție și DIICOT au procedat până acum, în jaful numit City Insurance. Cei 10 milioane de șoferi din România care astăzi plătesc un preț al RCA majorat cu 200%, la care se adaugă majorarea prețului RCA cu încă 40% de zilele trecute, vor să știe vinovații. Acest popor, care anul viitor se prezintă la urnele de vot, merită mai mult respect din partea instituțiilor românești!” - a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, potrivit Bursa.ro.

Conturile Euroins sunt goale

”Executorii judecătorești se află deseori în situația de a nu mai găsi bani în conturile societății Euroins, existând suspiciuni că acești bani sunt transferați de către asigurător în afara țării.

Ca efect al dezastruoasei supravegheri a pieței de asigurări desfășurată în ultimii ani, care a permis falimentul asigurătorului City Insurance și dispariția din conturile din România ale acestui asigurător a peste 1 miliard de euro, fără ca reasiguratorul societății City Insurance să plătească măcar un leu, astăzi asistăm la reeditarea acelui episod, cu un nou protagonist de același calibru.

Doar că între timp, prețurile RCA au crescut cu 200%, până acum câteva zile, când ASF a anunțat noi scumpiri cu până la 40% ale acestui produs de lux, dar obligatoriu.

COTAR atrage atenția că încă de anul trecut executorii judecătorești s-au aflat de multe ori în situația de a nu mai găsi bani în conturile societății Euroins, atunci când încearcă să pună în executare hotărâri judecătorești prin care instanțele obligă asigurătorul rău-platnic la plata sumelor datorate către păgubiți.”, mai arată COTAR.

Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Până când ar putea rămâne tarifele RCA plafonate. Trei milioane de vehicule din România nu au asigurare obligatorie
Ministerul Finanţelor a propus prelungirea plafonării tarifelor RCA până la 30 iunie 2024, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piaţa asigurărilor auto, care se...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#euroins, #RCA, #asigurare auto, #cotar , #Euroins