Doriti de multi la nationala, doi antrenori romani dezvaluie: Nu ne-a cautat nimeni de la FRF, nimeni nu ne vrea!

Vineri, 01 Iulie 2016, ora 14:59
6788 citiri
Doriti de multi la nationala, doi antrenori romani dezvaluie: Nu ne-a cautat nimeni de la FRF, nimeni nu ne vrea!
Foto: Facebook/ UEFA EURO 2016

Oficialii Federatiei Romane de Fotbal cauta antrenor pentru echipa nationala, dupa ce selectionerul Anghel Iordanescu si-a anuntat plecarea. Doi dintre cei mai apreciati antrenori romani sustin insa ca nici nu au fost cautati pentru discutii, desi erau dispusi sa preia nationala.

Noul antrenor al lui Kuban Krasnodar, Dan Petrescu, spune ca nu a fost cautat de FRF inainte de EURO 2016, iar acum este tarziu.

"N-am vorbit in viata mea cu nimeni de la Federatie. Cand era Mircea Sandu am vorbit, dar de cand a venit noua conducere nu m-a contactat nimeni. Eu cred ca cei de la FRF au un plan. Daca nu au niciun plan inseamna ca au gresit.

Inainte de EURO trebuiau sa vorbeasca cu cineva si aiba o solutie sau doua. Pe mine nu m-au sunat si daca ma suna acum e prea tarziu. Daca isi doreau sa vorbeasca cu mine, ma sunau cand am plecat din China si eram liber de contract. Daca eram liber de contract, normal ca imi doream si stateam la discutii cu ei.

(...) N-am vrut sa supar pe nimeni si nici nu vreau sa supar nici acum, dar se intampla ceva impotriva acestei generatii care a facut rezultate pentru Romania si nu e normal. Nu suntem doriti, nimeni nu ne vrea si asta e realitatea, din pacate. In opinia mea si la nationala si la Federatie ar trebui sa fie acesti oameni care au facut ceva pentru fotbalul romanesc, dar din pacate nu e asa si nici nu va fi asa. Ar trebui sa ia decizii cineva care a facut rezultate", a spus Petrescu, citat de Digi Sport.

Acesta ii sfatuieste pe oficialii FRF "sa nu ia o decizie pripita" si crede ca Mircea Lucescu si Cosmin Olaroiu ar fi primele variante pentru aceasta functie.

"Din ce am citit eu in ziare vad ca vor un antrenor strain. Va fi cea mai mare prostie sa puna un antrenor strain. In Romania sunt antrenori foarte buni, care cunosc jucatorii si care merita o sansa", a mai spus Dan Petrescu.

Fostul antrenor al Unirii Urziceni era una dintre primele variante luate in calcul pentru inlocuirea lui Iordanescu, dupa Cosmin Olaroiu. In plus, este unul dintre preferatii suporterilor, cerut ani la rand la echipa nationala.

De asemenea, Petrescu spusese inainte de EURO 2016 ca, fiind fara angajament, asteapta telefonul FRF.

La randul sau, fostul antrenor dinamovist Mircea Rednic a spus ca nu a fost cautat de catre oficialii FRF.

Inscrie-te la Unibet, locul ideal sa pariezi la Euro 2016!

"Nu m-a cautat nimeni de la FRF. Ei sunt interesati sa aduca un antrenor strain, din declaratiile pe care le-au facut ei. Nu stim, poate au discutat si cu alt antrenor.

(...) Daca aduci antrenor strain inseamna ca o sa-i ceri performanta peste patru ani, pentru ca va avea nevoie de jumatate de an doar pentru a-i cunoaste. Este o aversiune fata de antrenorii care au trecut pe la Dinamo.

Sunt complexati, poate nu vor antrenori cu personalitate, care-si impun punctul de vedere, care cer si un proiect. Se pierde timp, pentru ca peste doua luni va fi primul meci oficial", a spus Rednic, citat de Digi Sport.

Acesta s-a mai propus la nationala si imediat dupa eliminarea Romaniei de la EURO. In plus, a fost propus si de Adrian Mutu, de Ioan Ovidiu Sabau si de Ioan Andone.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Rednic Petrescu nationala, #antrenori romani nationala, #FRF antrenor nationala , #Romania