Votul prin corespondenta: Liderul PMP ii bate obrazul si ii cere ajutorul Alinei Gorghiu

Sambata, 07 Martie 2015, ora 15:52
2502 citiri
Votul prin corespondenta: Liderul PMP ii bate obrazul si ii cere ajutorul Alinei Gorghiu
Foto: Facebook/Eugen Tomac

Presedintele PMP Eugen Tomac i-a trimis, sambata, liderului PNL Alina Gorghiu o scrisoare deschisa in care ii cere sa sustina proiectele privind votul prin corespondenta si votul electronic, depuse de el in Parlament, aratand ca, astfel, mai are o sansa sa demonstreze romanilor ca ii pasa de ei.

"Observ ca dupa 4 luni de la alegerile prezidentiale, partidul pe care il conduceti si-a amintit brusc de o promisiune pe care PNL a facut-o in campania electorala aproape in fiecare zi milioanelor de romani din afara granitelor, lansand un apel pentru imbunatatirea legislatiei privind organizarea alegerilor.

Si mai curios este faptul ca apelul lansat ieri (vineri - n.red.) de formatiunea pe care o conduceti vine la o zi dupa ce eu am depus din nou in Parlament proiectul de lege privind votul prin corespondenta si o initiativa noua, cea privind votul electronic, ambele destinate romanilor de peste hotare", a scris Tomac.

El a mai araptat ca PMP a atras atentia asupra necesitatii imbunatatirii cadrului legislativ in ceea ce priveste organizarea alegerilor de peste hotare inca din octombrie 2013, atunci cand a depus pentru prima data in Parlamentul Romaniei proiectul de lege privind votul prin corespondenta, dar, la acea vreme, niciun partid n-a fost interesat de subiect.

Votul prin corespondenta, respins: "Dispret, dezinteres, spirit ceausist. Romanii din afara nu sunt tradatori"

Tomac i-a amintit lui Gorghiu ca, dupa 17 noiembrie, proiectul votului prin corespondenta a fost respins in Parlament cu majoritate de voturi, deci si cu voturile PNL.

Votul prin corespondenta si cel electronic, din nou in Parlament: "Testul suprem pentru clasa politica"

El a spus ca a depus, in 4 martie, din nou proiectul de lege privind votul prin corespondenta si un proiect nou privind votul electronic, elaborate la propunerea celor mai reprezentative asociatii ale romanilor de peste hotare si dupa doua luni de consultari cu romanii din Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Statele Unite ale Americii si Republica Moldova.

Romanii din Europa reactioneaza: Vot prin corespondenta sau cerem dizolvarea Parlamentului

"Avand in vedere cele mentionate, fac un apel la responsabilitate, corectitudine si onestitate fata de romanii care v-au ales. In loc sa lansati apeluri politicianiste intarziate, va invit sa va asumati public ca veti sustine legea votului prin corespondenta si legea votului electronic, initiative care au fost deja dezbatute si apreciate de catre romanii de peste hotare.

Mai aveti o sansa sa le demonstrati romanilor ca va pasa cu adevarat de ei si ca ati inteles mesajul pe care l-au transmis in data de 16 noiembrie 2014. Va cer s-o faceti cinstit, deschis si asumat, prin actiune politica directa, sprijinind proiectele de lege care exista deja si care pot fi imbunatatite, actiune ce ar face diferenta intre PNL si PSD.

Vot prin corespondenta pentru diaspora? Cand informatizam sectiile de votare? Interviu cu presedintele AEP

Ar fi si in interesul PNL, aflat, eventual, la guvernare in 2016, sa nu repete infractiunea din noiembrie 2014, de impiedicare a votului romanilor aflati in afara tarii", se mai precizeaza in scrisoarea deschisa a lui Eugen Tomac.

PNL a trimis, vineri, o scrisoare deschisa asociatiilor si comunitatilor romanilor din diaspora, pentru inceperea unui dialog privind legislatia votului prin corespondenta, liberalii anuntand ca vor initia acest dialog si in mediul online, printr-un site si o adresa de Facebook pe acest subiect.

PNL arata in scrisoarea deschisa semnata de co-presedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga si transmisa diasporei ca, in 16 noiembrie 2014, intreaga clasa politica din Romania a primit un puternic semnal si o lectie de responsabilizare ce nu mai poate fi ignorata si ca formatiunea doreste sa puna in practica vointa cetatenilor romani.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Tomac Gorghiu vot corespondenta, #lege vot corespondenta diaspora, #PNL vot corespondenta diaspora , #partidul Miscarea Populara
Comentarii
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5