Tomac vrea sa profite ca PSD nu mai are majoritate si cere cat mai repede primari alesi in doua tururi

Sambata, 07 Septembrie 2019, ora 17:54 2688 citiri
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, sambata, la Timisoara, ca PMP solicita sa nu se mai amane alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, mai ales ca exista in Parlament o astfel de initiativa.

Tomac spune ca la nivel parlamentar a fost creata o comisie care sa se ocupe de votul din diaspora, iar aceasta comisie ar trebui sa se preocupe si de alegerea primarilor in doua tururi de scrutin.

"Cerem ca alegerea primarilor in doua tururi sa nu mai fie amanata. Exista o initiativa. Urmarim sa finalizam acest proces. Legea a fost pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor. A fost creata o comisie electorala si credem ca aceasta comisie trebuie de urgenta sa amendeze legea alegerilor electorale si sa introduca alegerea primarilor in doua tururi.

Am discutat cu PNL, USR si ALDE si avand in vedere ca PSD nu mai are majoritate, credem ca s-au intrunit toate conditiile pentru a da un vot in Camera Deputatilor la proiectul de lege privind alegerea primarilor in doua tururi", a declarat Tomac.

Liderul PMP a spus ca nu exista, nici pana la ora actuala, o harta a sectiilor de vot din strainatate, avand in vedere ca cinci milioane de romani muncesc in tari din Uniunea Europeana.

"Vreau sa trag un semnal de alarma despre cum sunt pregatite prezidentialele. Este inaceptabil ca pana la aceasta ora nu exista o harta cu sectiile de vot din strainatate. Cinci milioane de romani care se afla la munca in UE vor vota. Este o cifra urasa si Guvernul are responsabilitatea de a trata cu responsabilitate aceste alegeri.

Este absolut necesar ca Dancila sa inteleaga ca functiile Guvernului nu sunt ale PSD, ci ale statului roman. Este de nepermis ca un numar important de cetateni sa se trezeasca in situatia de a astepta ore intregi la coada. Apelul nostru e de maxima responsabilitate si cerem o harta a tuturor sectiilor de vot care vor fi infiintate suplimentar", a mai declarat Tomac.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com