Tomac, dupa postarea Ambasadei Rusiei: Ati ocupat Romania si ne-ati adus pe tancurile rosii un regim criminal

Luni, 31 Decembrie 2018, ora 10:42
9324 citiri
Tomac, dupa postarea Ambasadei Rusiei: Ati ocupat Romania si ne-ati adus pe tancurile rosii un regim criminal
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a criticat postarea Ambasadei Rusiei, potrivit careia ostasii rusi au eliberat "de fascism tarile Europei de Est si Centrale", afirmand ca, de fapt, Rusia a ocupat Romania si a adus pe tancurile rosii un regim criminal.

"Timpul propagandei sovietice a apus, iar Rusia tot nu intelege acest lucru elementar. Moscova si-a cladit imperiul pe teroare si minciuna si traiesc in continuare din propaganda, deformand cu buna stiinta adevarul.

Inainte de a ne vorbi despre Armata Rosie, Kuzmin mai bine ne-ar explica noua, romanilor, de ce Kremlinul s-a inteles in secret cu Hitler, in 1939, sa imparta Europa si de ce au anexat atunci, in baza acelui pact diabolic, teritorii ale Romaniei.

Pactul secret semnat de Molotov si Ribbentrop este samanta raului care a adus cel de al doilea razboi mondial si Rusia e direct raspunzatoare pentru ororile care au urmat", a scris pe Facebook Eugen Tomac.

Acesta a relatat ca, in 2009, Valerii Kuzmin, fiind ambasador la Chisinau, a cerut Guvernului Republicii Moldova sa renunte la predarea cursului de istorie a romanilor in scolile din Basarabia, invocand acelasi "argument", ca Armata Rosie a "eliberat".

"Pentru a-l convinge ca am inteles mesajul Rusiei, am donat atunci 500.000 de manuale de Istoria Romanilor turoror elevilor din R. Moldova. M-am ocupat personal de acest demers al Guvernului Romaniei si probabil de asta am fost declarat persona non grata in Rusia. Oricat nu si-ar dori, Rusia nu ne poate convinge prin propaganda ieftina. Adevarul este unul singur, ati ocupat Romania si ne-ati adus pe tancurile rosii un regim criminal, care a nenorocit aproape cinci decenii poporul roman", a conchis Tomac.

Ce a scris Ambasada Rusiei

Conform mesajului de pe Facebook al ambasadei Rusiei sa Bucuresti, exista o campanie de denigrare a Armatei Rosii si se incearca punerea unei etichete ca soldatii rusi au fost "o adunatura de talhari si violatori", desi acestia au eliberat "de fascism tarile Europei de Est si Europei Centrale".

"Pe parcursul unei lungi perioade de timp, in presa occidentala si cea romaneasca apar periodic diverse publicatii menite sa-i denigreze pe ostasii Armatei Rosii care au eliberat de fascism tarile Europei de Est si Europei Centrale. In cadrul acestei perpetue campanii de propaganda, ostilii critici anti-sovietici si anti-rusi incearca insistent sa-i convinga pe oameni ca Armata Rosie era o adunatura de talhari si violatori care nu stiau de nicio mila fata de populatia civila. Astazi asistam la o revitalizare a acestei campanii.

Totusi, toti acesti 'experti' in materie de atrocitati ale soldatilor sovietici, care prefera sa-i numeasca, pur si simplu, rusi, uita, de altfel, sa mentioneze ca asemenea actiuni impotriva populatiei civile (viol si jaf) au fost interzise in Armata Rosie la cel mai inalt nivel si erau pedepsite prin executare.

(...) Prin urmare, noi indemnam inca o data, ca oamenii sa analizeze informatiile care apar in mass-media si sa le compare cu faptele istorice verificate. In mod firesc, apare intrebarea: cine beneficiaza de pe urmele uleiului veninos al minciunii pus pe focul rusofobiei, infiltrat in constiinta publica a poporului roman, dupa multi ani de la incheierea ostilitatilor in Europa? Oare acest lucru se datoreaza apropierii aniversarii celor 75 de ani de la eliberarea Romaniei de catre Armata Rosie? ", arata reprezentantii ambasadei.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Eugen Tomac postare Ambasada Rusiei, #Ambasada Rusiei Romania fascism , #partidul Miscarea Populara