Tomac: Asumarea raspunderii pe buget este un demers riscant, dar incerc sa-l inteleg pe premier. Ce amendamente a propus PMP

Luni, 23 Decembrie 2019, ora 11:29 3943 citiri
Foto: Facebook/Eugen Tomac

Presedintele PMP, Eugen Tomac, nu agreeaza asumarea raspunderii pe buget, dar il intelege pe premierul Ludovic Orban.

"Este un demers destul de riscant, avand in vedere ca discutam despre legea bugetului, iar bugetul tarii totdeauna a fost dezbatut in Parlament. Mai mult decat atat, cred ca este esential sa-i lasam Parlamentului dreptul de a dezbate. Insa avem aici o situatie inedita si anume s-a creat o majoritate de conjunctura, care a dat jos fostul guvern si premierul Ludovic Orban a luat aceasta decizie de a-si asuma bugetul, tocmai pentru ca nu exista o coeziune foarte puternica in randul partidelor care sustin actualul Cabinet.

De principiu, sunt de parere ca bugetul trebuie dezbatut in Parlament si asumat prin vot. In situatia de fata, incerc sa-l inteleg pe premier, care aplica aceasta formula care este permisa de Constitutie, de a-si asuma raspunderea pe buget", a spus Tomac, la RFI Romania.

Presedintele PMP a repcizat ca cele mai multe amendamente la legea bugetului depuse de partidul sau vizeaza finantarea proiectelor de infrastructura.

"Au depus foarte multe amendamente colegii mei, a existat o echipa de negociere, care s-a intalnit si cu premierul Orban, dar pentru noi, prioritatile au fost legate de infrastructura (...). Colegii mei au depus amendamente pentru a se aloca resurse, astfel incat proiectul autostrazii Unirii Tg. Mures-Iasi sa fie inclus in proiectul de buget, au propus amendamente pentru ca autostrada Ploiesti-Brasov sa nu mai fie trecuta doar la capitolul de bune intentii si obiective asumate, dar nefinantate", a adaugat Tomac.

Citeste si Orban s-a intalnit cu Barna. Ce prevad amendamentele USR la buget

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza FrumoasaTara
FrumoasaTara
rank 5