Tomac: Am semnat cu PNL un protocol de colaborare. Toti cei 18 parlamentari PMP vor acorda un vot de incredere

Luni, 28 Octombrie 2019, ora 15:33
3500 citiri
Tomac: Am semnat cu PNL un protocol de colaborare. Toti cei 18 parlamentari PMP vor acorda un vot de incredere
Foto: Facebook/Eugen Tomac

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a anuntat, luni, ca a semnat cu liderul PNL, Ludovic Orban, un protocol de colaborare politica si de sustinere pentru investirea noului Executiv si s-a declarat multumit de acest document.

"Am avut o intalnire politica foarte buna. Am facut un pas important in colaborarea dintre partidele noastre.

Am semnat astazi cu domnul presedinte Orban un protocol de colaborare politica si de sustinere pentru instalarea guvernului pe care il va conduce.

Suntem multumiti ca pe punctele mari am gasit deschidere totala din partea colegilor din PNL in ceea ce priveste proiectele mari de infrastructura, in ceea ce priveste eliminarea pensiilor speciale, mai putin pensiile de serviciu pentru militari.

Suntem multumiti ca am gasit un numitor comun in ceea ce priveste relansarea relatiei pe Republica Moldova. Suntem multumiti ca am reusit sa stabilim o serie de criterii in ceea ce priveste actiunea viitorului guvern pentru a-i proteja pe cei peste 3,5 milioane de cetateni romani care muncesc in UE.

Suntem increzatori ca vom reusi impreuna sa creionam prioritati pentru tara, ca sunt legate de sanatate, ca sunt legate de educatie, ca sunt legate de mari proiecte de infrastructura.

In linii mari, toti cei 18 parlamentari ai PMP vor fi prezenti in ziua votului, vor fi prezenti in comisiile de specialitate si vor acorda un vot de incredere pentru Guvernul condus de premierul desemnat Ludovic Orban", a promis Tomac, dupa intalnirea cu presedintele PNL, Ludovic Orban.

El a indicat ca, in protocol, este prevazuta sustinerea proiectului legislativ privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, care va fi dezbatut in Parlament.

Tomac si-a exprimat regretul ca premierul desemnat "nu a avut curajul" sa creeze un minister pentru relatia cu Republica Moldova.

"Consideram ca Romania trebuie sa aiba o abordare diferita in relatia cu Republica Moldova fata de ceea ce am avut pana in prezent, lucru pe care l-am discutat si astazi cu premierul desemnat, pentru ca nu este orice relatie cu orice stat, vorbim de cel de-al doilea stat romanesc.

Ne-a explicat ca a stabilit deja aceasta formula guvernamentala de doar 16 ministere, dar ca se va crea o agentie guvernamentala pe relatia cu Republica Moldova. Sa speram ca viitorul guvern, dupa alegerile din 2020, va avea curajul sa faca acest pas.

Noi regretam ca nu s-a intamplat acest lucru, dar in politica trebuie sa accepti ceea ce se poate astazi si sunt convins ca vom reusi pe aceasta dimensiune sa lucram foarte bine", a afirmat presedintele PMP.

El a sustinut ca ii va indemna si pe parlamentarii indecisi, cu care are dialog, sa dea un vot pentru investirea Guvernului.

Tomac a precizat ca nu a intrat in detalii cu presedintele PNL pe tema unei implicari a PMP in actul de guvernare la nivelul esaloanelor inferioare.

"Nu am intrat in detalii pe aceasta tema. Premierul desemnat si-a exprimat disponibilitatea de a lucra cu specialisti pe care ii poate recomanda PMP, cel putin pe domeniile cheie unde avem specialisti, dar asta este o chestiune care nu a reprezentat o conditie pentru PMP.

Pentru noi a fost important sa primim garantii din partea premierului desemnat ca proiectele mari ce tin de prioritatile Romaniei vor fi tratate cu seriozitate, pentru ca pana acum doar in campaniile electorale toata lumea a promis spitale regionale, reforma in sanatate, reforma in educatie, dar toate au ramas ca declaratii de bune intentii.

Pentru noi este important ca am reusit sa semnam acest protocol politic si este o garantie pentru noi ca nu dam un vot doar pentru a investi un guvern, ci pentru ca credem ca parte din proiectele pe care PMP le promoveaza vor fi sustinute si la nivelul Guvernului", a spus presedintele PMP.

Despre opinia fostului presedinte Traian Basescu, conform careia programul PNL este unul "imbatrant", Eugen Tomac a afirmat ca acesta are o experienta vasta politica, a investit foarte multi premieri si poate avea si opinii critice cu privire la programe de guvernare.

Birourile permanente reunite ale Parlamentului au decis, azi, ca votul de investitura pentru Guvernul Orban sa fie dat luni, peste o saptamana. Maine si miercuri ministrii propusi vor fi audiati in comisiile de specialitate.

Citeste si Basescu, despre Guvernul Orban: Imi da la limita, cu tendinta spre nu trece. Dar nu o sa-i mai spun Sica Mandolina

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Tomac vot Guvern Orban , #partidul Miscarea Populara