Scrisoare pentru premierul R. Moldova: Socialistii din Guvernul Nastase v-au impus izolare si umilinta

Joi, 02 Octombrie 2014, ora 16:31
3890 citiri
Scrisoare pentru premierul R. Moldova: Socialistii din Guvernul Nastase v-au impus izolare si umilinta

Deputatul PMP Eugen Tomac i-a trimis o scrisoare deschisa premierului Republici Moldova, Iurie Leanca, in care il acuza ca incearca sa minimalizeze eforturile presedintelui Traian Basescu de a sustine cetatenii de peste Prut.

"Va scriu aceste randuri intrucat sunt profund dezamagit de atitudinea dumneavoastra incorecta fata de ceea ce Romania a facut in ultimii 10 ani pentru Basarabia. Nu va condamn pentru faptul ca ati ales sa-l sustineti pe liderul celui mai corupt si antidemocratic partid din Romania la alegerile prezidentiale din acest an, devenind un aprig agent electoral al socialistului Victor Ponta.

Taraboi peste Prut: Sustinerea premierului Leanca pentru Ponta a infuriat PPE

In democratie suntem liberi sa ne asociem in functie de convingeri si e firesc sa fiti alaturi de cei care va reprezinta. Insistenta cu care incercati, insa, sa dati uitarii tot ceea ce a facut presedintele Traian Basescu pentru romanii de peste Prut nu va face cinste, mai ales ca stiti exact cum au evoluat relatiile moldo-romane in ultimii 10 ani.

Cunoasteti foarte bine ce rol a jucat presedintele Romaniei pe plan european, precum si in relatiile bilaterale, astfel incat R. Moldova sa fie astazi mult mai aproape de integrarea in Uniunea Europeana", se arata in scrisoarea deschisa, remisa Ziare.com.

De ce il sustine Leanca pe Ponta: Nu ne invata cum sa traim, ci ne ajuta sa ne descurcam

Tomac aminteste premierului moldovean ca a coordonat politica externa a R. Moldova din ultimii 4 ani si a participat la implementarea, "intr-un timp foarte scurt", a regimului de mic trafic la frontiera.

"Ati asistat, de asemenea, la inaugurarea consulatelor de la Balti si Ungheni, institutii care au avut, alaturi de consulatul de la Cahul, menirea de a-i scoate pe romanii basarabeni din izolare. Izolare si umilinta impusa, domnule prim-ministru, de catre socialistii de la Bucuresti din timpul guvernului Nastase, cei care au blocat si procesul de redobandire a cetateniei romane si au impus regimul de vize dintre cele doua state romanesti.

Poate ca ati uitat ca in 2009, pe 14 aprilie, la doar o saptamana dupa ce vocea tinerilor basarabeni a prabusit regimul comunist in Basarabia, Guvernul de la Bucuresti a modificat legea cetateniei romane, astfel incat romanii basarabenii sa-si poata reintra mai usor in drepturi. Am fost parte la acest proces si va spun ca socialistii lui Ponta au fost impotriva simplificarii procedurilor de redobandire a cetateniei", continua mesajul lui Tomac.

Taraboi peste Prut: Sustinerea premierului Leanca pentru Ponta a infuriat PPE

Deputatul PMP precizeaza ca Guvernul a ajutat R. Moldova la inundatiile din 2010 si aminteste de cartile in limba romana pentru scolile de peste Prut si de bursele pentru tinerii basarabeni.

"Am insiruit doar cateva exemple concrete care contrazic afirmatiile neadevarate prin care ati incercati sa minimalizati contributia si efortul urias pe care presedintele Traian Basescu l-a facut pentru a sustine cetatenii R. Moldova.

In incheiere, pentru ca tot ati vorbit de fapte, vreau sa va spun ca in Romania opinia publica ar fi foarte interesata sa stie de ce Guvernul pe care cu onoare il conduceti nu a oferit nici pana la aceasta ora un sediu pentru Institutul Cultural Roman 'Mihai Eminescu' din Chisinau sau de ce TVR1 nu se mai regaseste pe calea undelor in R. Moldova, in timp ce spatiul media este inundat de presa in limba rusa", mai scrie Eugen Tomac.

Acesta mentioneaza ca "a taxat" intotdeauna orice politician de la Bucuresti care a avut iesiri neinspirate cu referire la Basarabia si avertizeaza ca va proceda la fel si cand, la Chisinau, "oameni politici vor spune neadevaruri doar pentru ca asa le cere conjunctura politica".

"Romania si R. Moldova merita sa aiba un viitor comun, pentru ca suntem aceeasi natiune impartita in doua state. Acesta, insa, trebuie construit pe incredere reciproca si prin actiune politica comuna, in interesul cetatenilor din ambele state", conchide Tomac.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Eugen Tomac scrisoare Leanca, #Tomac romani Basarabia, #Leanca Victor Ponta prezidentiale , #partidul Miscarea Populara