Protest cu incidente - Tomac acuza abuzuri: Am fost socati. Am fost luat de pe strada si tarat

Duminica, 07 Iunie 2015, ora 17:42
8964 citiri
Protest cu incidente - Tomac acuza abuzuri: Am fost socati. Am fost luat de pe strada si tarat
Foto: Facebook/Eugen Tomac

Presedintele Partidului Miscarea populara Eugen Tomac a vorbit, duminica, despre incindetele de la protestul organizat fata de refuzul premierului Victor Ponta de a demisiona dupa ce DNA a dispus inceperea urmaririi penale pe numele sau.

Peste 1.000 de persoane s-au adunat in Piata Victoriei la manifestatia care a inceput la scurt timp dupa ce Ponta a explicat, a doua oara, ca nu isi va da demisia, acuzand procurorul ca nu a actionat constitutional si anuntand ca va contesta ordonanta emisa de acesta.

Protestul din Piata Victoriei s-a incheiat - Cate persoane au participat si ce s-a scandat

Au exista insa imbranceli intre oamenii stransi in apropierea Guvernului si jandarmi iar la finalul protestului ce a tinut in jur de o ora PMP a primit o amenda de 10.000 de lei.

Eugen Tomac a explicat la Realitatea Tv ce s-a intamplat la miting si de ce nu a primit autorizatie de la Primaria Capitalei pentru organizarea lui.

"Am cerut autorizatie, dar nu ne-a dat autorizatie Primaria Generala. Domnul Oprescu e atat de obosit incat nu a dat motive. Am continuat, am informat si Jandarmeria si Politia ca urmeaza sa ne adunam acolo.

Am fost socati. Eu, deputat al Romaniei, presedinte de partid, am fost luat de pe strada si tarat pana i s-a soptit in casca probabil jandarmului ca trebuie sa imi dea drumul de urgenta", a povestit Tomac la postul de televiziune citat.

Protest Antena 3 la Cotroceni: Jurnalisti agresati, "jos Basescu" si amenintari cu noi "plimbari"

Liderul PMP a spus ca, de vreme ce nu au primit autorizatie, au vrut sa faca o "plimbare", asa cum a fost si cea initiata de vedetele Antenei 3 atunci cand a fost condamnat Dan Voiculescu la 10 ani de inchisoare, si acela tot miting neautorizat.

"Am vrut sa facem si noi o plimbare cum au mai facut si altii cu alte ocazii. In clipa in care am deschis cuvantul doar ca vrem sa discutam si sa prezentam traseul, doi jandarmi pur si simplu m-au luat de ambele maini si urmau sa ma duca intr-un punct pana in clipa in care au primit ordin in casca si au trebuit sa-mi dea drumul", a mai spus Tomac.

Plimbarea Antenei 3 s-a transformat in protest - Radu Tudor: Basistii descreierati se leaga de un cuvant

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Eugen Tomac protest Ponta demisie , #partidul Miscarea Populara