Presedintele PMP, atac la Iohannis: E slab ca un PSD-ist

Joi, 23 Iulie 2015, ora 20:13
5112 citiri
Presedintele PMP, atac la Iohannis: E slab ca un PSD-ist
Foto: Facebook/ Eugen Tomac

Presedintele PMP, Eugen Tomac, il acuza pe Klaus Iohannis ca este "slab ca un PSD-ist", reprosandu-i ca nu ia atitudine pentru reducerea numarului de parlamentari, cresterea numarului de alesi reprezentanti ai diasporei si pentru votul prin corespondenta.

"Klaus Iohannis, slab ca un PSD-ist.

In ziua in care s-a votat legea privind alegerile parlamentare, am fost doar doua voci care am spus ferm de la tribuna Parlamentului ca Romania nu are nevoie de un legislativ cu aproape 500 de membri.

Sunt tot mai convins ca un Parlament cu aproximativ 250 de membri ar fi mult mai eficient. Ar exista competitii politice serioase in partide, iar cei care ar fi alesi ar avea o legitimitate mai mare", a scris pe Facebook Eugen Tomac.

In continuare, acesta subliniaza necesitatea votului prin corespondenta. In opinia deputatului de diaspora, insa, presedintele nu a mai insistat pentru aceasta lege "de dragul UDMR".

"Presedintelui Iohannis trebuie sa-i amintim zi de zi ca se afla in cea mai inalta functie a statului roman, in primul rand pentru ca romanii s-au exprimat puternic impotriva lui Ponta, iar cei care au dat cel mai ferm acest mesaj au fost milioanele de cetateni care locuiesc peste hotare.

Atunci, parea ca nu va face jocurile PSD. A fost ales cel care, desi provenea din USL, parea ca intelege bine semnalul electoratului. Constat ca Presedintele a uitat foarte rapid angajamentele asumate.

De dragul UDMR, nu a mai insistat pentru ca legea votului prin corespondenta, atat de asteptata de comunitatile de romani de peste hotare, sa fie adoptata. Cateva exercitii de imagine si atat! Nu avem legea votului prin corespondenta si nici nu vom avea, intrucat nu e in interesul politicienilor", a mai sustinut Eugen Tomac.

Promulgarea Legii privind alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, "un mare esec" al lui Iohannis

Deputatul PMP aminteste un "al doilea mare esec" despre care precizeaza ca s-a produs in aceasta saptamana.

"Cum e posibil sa promulgi o lege prin care sa ramana cel putin doi deputati, reprezentanti ai unor minoritati nationale care, conform ultimului recensamant, nici nu mai exista, iar in schimb, reprezentarea romanilor de peste hotare sa fie neglijata in continuare?

In Italia, avem oficial peste un milion de romani, iar in Regatul Spaniei peste 900 de mii de cetateni romani. Este o necesitate ca acesti oameni sa aiba cel putin doi deputati si un senator care sa le reprezinte interesele.

In Chisinau, care este al doilea oras romanesc dupa Bucuresti, numarul cetatenilor romani este mai mare decat cel al locuitorilor municipiului Sibiu. Oare acesti romani nu merita si ei un reprezentant in Camera si in Senat?", mentioneaza presedintele PMP.

Acesta il mai acuza pe presedinte ca a promulgat Legea privind alegerea Camerei Deputatilor si Senatului, luni, care prevede doar patru deputati si doi senatori pentru diaspora, in loc sa o retrimita in Parlament.

"Reprezentarea romanilor de peste hotare in Parlament constituie un argument serios pentru ca legea sa fi fost intoarsa in Parlament. Presedintele nu a trimis legea spre reexaminare pentru ca este tot mai slab si actioneaza mai mult pe placul PSD in aceasta chestiune, decat pe placul celor care l-au votat", mai scrie Eugen Tomac.

F.N.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Eugen Tomac declaratii Iohannis, #Tomac critica Iohannis, #Tomac vot corespondenta, #Tomac lege alegere parlamentari , #partidul Miscarea Populara