PMP va depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului Dancila

Luni, 03 Septembrie 2018, ora 17:19 2556 citiri
Foto: Facebook/ Eugen Tomac

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a anuntat, luni, ca partidul sau a pregatit textul unei motiuni de cenzura si va discuta cu toti parlamentarii pentru depunerea si votarea acesteia si caderea Guvernului Dancila.

"PMP a pregatit o motiune de cenzura impotriva Guvernului Dancila. Ca partid de opozitie, suntem obligati sa actionam intr-o perioada in care tara este sufocata de apocalipsa pestei porcine, iar Guvernul doarme sau chefuieste pe litoralul Marii Negre.

De asemenea, consideram ca romanii nu pot uita mineriada lui Iliescu, dar iata ca pe 10 august am avut mineriada lui Dragnea, iarasi un motiv temeinic pentru a trimite acest Guvern acasa. Au fost agresati cetateni nevinovati iar guvernul se ineaca in minciuna. Sunt doua motive puternice pentru care am pregatit acest document si il vom trimite tuturor parlamentarilor aflati in opozitie, dar si la putere. (...)

Vom actiona cu toata seriozitatea incercand sa convingem fiecare parlamentar ca merita sa depunem aceasta motiune de cenzura", a declarat Eugen Tomac, la Parlament.

El si-a declarat convingerea ca PMP va strange semnaturile necesare pentru depunerea motiunii de cenzura.

Conform Constitutiei, Camera Deputatilor si Senatul, in sedinta comuna, pot retrage increderea acordata Guvernului prin adoptarea unei motiuni de cenzura, cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor. Motiunea de cenzura poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor si se comunica Guvernului la data depunerii.

Motiunea de cenzura se dezbate dupa 3 zile de la data cand a fost prezentata in sedinta comuna a celor doua Camere. Daca motiunea de cenzura a fost respinsa, deputatii si senatorii care au semnat-o nu mai pot initia, in aceeasi sesiune, o noua motiune de cenzura, cu exceptia cazului in care Guvernul isi angajeaza raspunderea in Parlament.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii
Poza iancugheorghe
iancugheorghe
rank 5
Poza JackMalletFlute
JackMalletFlute
rank 1
bai evgheni tolomakov, iar dezbinati opozitia sa nu reuseasca vreo