PMP spune ca si PSD trebuie sa respecte acum decizia CCR si sa reduca numarul de parlamentari la 300

Luni, 09 Iulie 2018, ora 20:12 11976 citiri
Foto: Facebook / Eugen Tomac

Presedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a afirmat luni ca PSD "incalca de ani de zile" o hotarare a Curtii Constitutionale, "sfidand in mod arogant" decizia majoritatii cetatenilor de a reduce numarul de parlamentari la 300.

Intr-un mesaj publicat pe Facebook, Eugen Tomac a spus ca PSD trebuie sa respecte decizia CCR.

"Respectarea deciziilor CCR nu este optionala. N-a fost nici pana astazi si nu va fi nici de acum incolo. In 2009, Curtea valida rezultatele unui referendum national in cadrul caruia romanii au votat pentru un Legislativ cu 300 de parlamentari. Pentru a respecta acea decizie, am depus, in 2015, un proiect de lege in acest sens. A fost respins, bineinteles, cu votul parlamentarilor PSD si, atentie (!), si a celor din PNL. Nu am cedat si l-am depus din nou, la inceputul acestui an", a scris Tomac.

El a precizat ca, desi initiativa legislativa pune in aplicare o decizie a CCR, "proiectul este blocat tocmai la Comisia pentru constitutionalitate din Senat".

"PSD incalca de ani de zile o decizie a CCR, sfidand in mod arogant decizia suverana a majoritatii cetatenilor de a reduce numarul de parlamentari la 300 de membri. Presedintele Iohannis a respectat o decizie a CCR, a sosit timpul ca si PSD si PNL sa voteze fara ezitare pentru a respecta decizia CCR si votul majoritatii cetatenilor care vor reducerea numarului de parlamentari", a mai afirmat Tomac.

Reactia vine dupa ce presedintele Klaus Iohannis a fost nevoit sa o revoce pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru a respecta o decizie recenta a CCR.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News