PMP depune amendament ca presedintii CJ sa fie alesi tot in doua tururi

Luni, 27 Ianuarie 2020, ora 11:13 3231 citiri
Foto: Facebook/Eugen Tomac

Pesedintele Partidului Miscarea Populara, Eugen Tomac, a anuntat, in contextul in care Guvernul Orban isi asuma raspunderea pentru alegerea primarilor in doua tururi, ca formatiunea sa va depune un amendament pentru alegerea presedintilor de Consilii Judetene de catre populatie, tot in doua tururi.

"In mod clar, amendamentul PMP pentru aceasta initiativa vizeaza ca presedintele Consiliului Judetean sa fie ales exact asa cum propunem sa fie alesi si primarii, in doua tururi, asa cum este ales presedintele Romaniei.

Credem ca si presedintele judetului, presedintele CJ trebuie sa fie ales tot prin vot direct de catre cetateni si tot in doua tururi, pentru a avea legitimitate si sustinere totala din partea comunitatii. Deci mi se pare absolut firesc ca asa cum cerem ca primarii sa fie alesi in doua tururi si presedintele CJ sa fie votat de toti cetatenii, tot in doua tururi", a declarat Tomac la RFI Romania.

El a precizat ca PMP va vota impotriva motiunii de cenzura a PSD.

"Categoric, votam impotriva unei eventuale motiuni, din motive de sustinere a Guvernului si in primul rand, noi am cerut premierului Orban sa-si asume ferm, atunci cand am dat votul pentru investire, ca va promova acest proiect si iata ca se intampla ceea ce ne asteptam, Guvernul isi pune pe masa mandatul si isi asuma revenirea pentru alegerea primarului in doua tururi", a continuat Tomac.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News