Moldova fierbe, avertisment de la Bucuresti - Situatia risca sa scape de sub control

Miercuri, 20 Ianuarie 2016, ora 18:38
7325 citiri
Moldova fierbe, avertisment de la Bucuresti - Situatia risca sa scape de sub control
Foto: Facebook/Andrei Fornea

Deputatul MP Eugen Tomac apreciaza ca "situatia de la Chisinau risca sa scape de sub control", in contextul in care, dupa votul de investitura pentru Guvernul condus de Pavel Filip, in jur de o mie de protestari s-au adunat in fata Parlamentului, unii din ei reusind chiar sa patrunda in cladirea Legislativului.

"Criza politica suprapusa cu frauda bancara de un miliard de dolari a creat o nemultumire uriasa in societate. Incercarea lui Plahotniuc de a deveni prim-ministru a atins culmea rabdarii si in mod justificat populatia percepe acest guvern drept Guvernul Plahotniuc. Peste toate acestea exista un interes direct al Rusiei exprimat prin Partidul Socialist si Partidul Nostru, ambele formatiuni sustin declansarea alegerilor anticipate care in mod sigur le-ar aduce la putere, deoarece partidele proeuropene sunt compromise in urma fraudei bancare de un miliard.

Un stat cu un PIB de 7 miliarde nu poate face fata unui jaf de asemenea proportii, deoarece disparitia unui miliard produce efecte puternice socio-economice. Daca protestele vor continua in mod sigur Chisinaul va deveni cel mai fierbinte punct din regiune deoarece presedintele isi incheie mandatul peste doua luni, iar Rusia este foarte interesata sa-si impuna omul", a declarat Tomac pentru Ziare.com.

Proteste la Chisinau - LIVE

Parlamentul de la Chisinau s-a reunit miercuri dupa-amiaza intr-o sedinta speciala pentru a supune la vot echipa guvernamentala propusa de premierul desemnat Pavel Filip. In cadrul unei sedinte tensionate, guvernul a primit votul de investitura. Republica Moldova evita astfel declansarea alegerilor anticipate, care ar fi fost castigate de politicienii prorusi, dar instaleaza la sefia Guvernului un apropiat al oligarhului Vlad Plahotniuc.

Sute de persoane s-au adunat in fata Parlamentului de la Chisinau pentru a denunta Guvernul condus de premierul Pavel Filip, membru al Partidului Democrat (PDM), informeaza Unimedia.

Protestatarii au rupt bariera improvizata de protectie instalata de politie, iar unii manifestanti s-au imbrancit cu agenti ai fortelor de ordine. Un grup de manifestanti a reusit sa patrunda in cladirea Parlamentului.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Eugen Tomac reactie Moldova, #proteste guvern Moldova , #partidul Miscarea Populara