Miscarea Populara vrea 10% la europarlamentare si compara PDL cu Pinocchio

Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 18:07
2158 citiri
Miscarea Populara vrea 10% la europarlamentare si compara PDL cu Pinocchio
Foto: Facebook/Eugen Tomac

Liderul Partidului Miscarea Populara (PMP), Eugen Tomac, a precizat, sambata, ca vrea sa obtina 10% la alegerile europarlamentare si sa devina principalul partid din Opozitie.

"Ultimele evenimente care au avut loc in tara, in mod special in Parlamentul Romaniei ne obliga sa fim la fel de hotarati, la fel de atenti in a lupta pentru apararea statului de drept, pentru consolidarea institutiilor statului roman si pentru a continua linia politica promovata de presedintele Traian Basescu", a afirmat Tomac, citat de Mediafax.

El a mentionat ca 15.000 de persoane s-au alaturat PMP de la infiintarea partidului. In plus, liderul PMP a apreciat ca este necesar ca formatiunea pe care o conduce sa obtina 10% la alegerile europarlamentare pentru a putea desemna un candidat la prezidentiale.

Tomac a enumerat si cateva dintre obiectivele partidului pentru 2014: sa il impiedice pe premierul Victor Ponta sa aplice din aprilie acciza suplimentara de 7 eurocenti pe litrul de carburant si consolidarea interna a partidului.

"Iar daca la europarlamentare vom avea un scor, asa cum ne propunem, cu doua cifre, in mod cert PMP va putea discuta si cu celelalte forte politice despre un candidat pe care sa-l promovam noi pentru alegerile prezidentiale", a mai spus Tomac.

Liderul PMP a sustinut ca formatiunea pe care o conduce va propune un "pact pentru reformarea clasei politice".

Si presedintele Fundatiei Miscarea Populara, Marian Preda, considera ca PMP a devenit adevaratul reprezentant al opozitiei din Romania, iar in viziunea sa, PDL este un fel de Pinocchio, care a vrut sa scape de Geppetto, adica de Traian Basescu.

"Sa obtinem anul viitor in alegerile europarlamentare mai multe voturi decat PDL pentru a aratat cine conduce opozitia cu adevarat (...) Sunt sigur, sunt convins, ca la anul PMP va lua peste 10%, cel putin un vot in plus fata de PDL si va fi si de facto adevarata voce, liderul opozitiei din Romania"

La deschiderea lucrarilor Colegiului National al PMP au mai luat parte consilierul prezidential Cristian Diaconescu si fostul ministru Teodor Baconschi.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#PMP alegeri parlamentare, #Miscarea Populara alegeri parlamentare, #Eugen Tomac alegeri parlamentare , #partidul Miscarea Populara