Iohannis vrea o noua majoritate parlamentara: PMP nu sustine anticipatele

Luni, 25 Noiembrie 2019, ora 10:34
7416 citiri
Iohannis vrea o noua majoritate parlamentara: PMP nu sustine anticipatele
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderul PMP, Eugen Tomac, arata ca formatiunea pe care o conduce nu sustine ideea organizarii de alegeri parlamentare anticipate, avansata de unii lideri ai PNL dupa prezidentialele de duminica.

"Nu, ramanem consecventi pe punctul nostru de vedere, nu ne temem de alegerile anticipate, insa nu exista conditii pentru a se organiza alegeri anticipate. Este nevoie ca Parlamentul sa respinga de doua ori propunerea de prim-ministru (...).

Nu vad cum se pot organiza alegeri anticipate, prin urmare, noi nu acceleram pe aceasta tema, tocmai pentru ca nu se poate implementa. Nu ne temem de alegerile anticipate, insa nu suntem un suporter, pentru ca o noua criza politica nu ar rezolva nimic, ci pur si simplu ar adanci criza politica si ar fi abandonate o parte din proiecte care in acest an de zile pot fi avansate", a declarat Tomac pentru RFI Romania.

De asemenea, el a spus ca rezultatul alegerilor prezidentiale "este previzibil".

"(...) era de asteptat ca scorul intre presedintele Iohannis si contracandidata sa de la PSD sa fie destul de mare. E o diferenta rezonabila, arata ca societatea romaneasca nu accepta mediocritatea in politica si parcursul doamnei Dancila nu o incadreaza intr-o alta logica", a explicat acesta.

Declaratia liderului PMP vine in contextul in care Klaus Iohannis a spus, dupa anuntarea rezultatelor exit-poll, ca in perioada urmatoare se va implica pentru a crea o noua majoritate parlamentara.

"(...) Ma voi implica pentru a crea o noua majoritate cu partide care vor duce Romania spre europenizare, spre Romania normala. (...) Ne vom implica cu totii si vom crea o noua majoritate parlamentara cu toate partidele democratice si va promit ca vom crea impreuna Romania normala pe care si-o doresc toti romanii", a afirmat Iohannis duminica seara.

Citeste mai multe despre Eugen Tomac: Votul a aratat ca societatea nu accepta mediocritatea; nu sustinem anticipatele pe site-ul RFI Romania.

USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR acuză Guvernul că se joacă „cu prețurile la energie ca la păcănele”. „Plătim facturi mai mari decât pe piaţa liberă”
USR a transmis joi, 28 martie, că Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor. Partidul susține că de fapt Executivul...
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
#Eugen Tomac alegeri anticipate , #partidul Miscarea Populara