Eugen Tomac: Victor Ponta e ipocrit si suparat pe basarabeni

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 13:35
3807 citiri
Eugen Tomac: Victor Ponta e ipocrit si suparat pe basarabeni

Afirmatiile premierului legate de angajamentul si efortul presedintelui Traian Basescu in privinta apropierii Republicii Moldova de UE si Romania sunt ipocrite, sustine deputatul PMP Eugen Tomac, ales intr-un colegiu de diaspora care cuprinde Republica Moldova.

Victor Ponta a afirmat miercuri: "Si eu sunt sentimental fata de Republica Moldova, dar, spre deosebire de Basescu, eu am si facut lucruri concrete. Dansul in zece ani nu a facut nimic pentru integrarea Moldovei, a vorbit", a spus Ponta.

Declaratia premierului a venit dupa ce presedintele a refuzat sa-l mandateze pe Victor Ponta sa participe la Consiliul European din aceasta saptamana, inclusiv pentru ca atunci Republica Moldova va semna Acordul de Asociere cu UE.

Basescu, despre Consiliul European: Nu-i dau mandat lui Ponta, fac fata mai bine tematicii

"Victor Ponta reprezinta un partid care in 1990, cand era condus de Ion Iliescu, a decis sa se retraga din formatul de negocieri privind conflictul transnitrean fara nicio justificare. Reprezinta partidul care in 2000, dupa ce a venit la guvernare, a blocat procesul de redobandire a cetateniei romane pentru romanii de dincolo de Prut. Reprezinta partidul care a propus ca in chestiunea cetateniei sa fie folosit un sistem de tip loterie.

Gazoductul si celelalte proiecte au inceput in mandatul premierului Boc. Ponta le pune in aplicare si inca prost. Gazoductul trebuia sa fie gata din februarie, suntem in iunie, nu e gata si nu stim daca pana la iarna va fi functional.

Actualul guvern condus de Victor Ponta incaseaza peste 6 milioane de euro din taxe consulare din Republica Moldova, cele mai mari incasate de Romania in acest domeniu. Guvernul nu vrea sa reduca taxele in procesul de redobandire a cetateniei si orice roman trebuie sa plateasca cel putin 120 de euro pentru un act pe care il transcrie", a declarat Eugen Tomac pentru Ziare.com.

Deputatul PMP spune ca in 2004 "Traian Basescu a luat o relatie inghetata intre Bucuresti si Chisinau. A deblocat procesul de dobandire a cetateniei romane si astazi sute de mii de romani de peste Prut au pasapoarte romanesti. A marit de la 1.000 la 5.000 numarul de burse pentru basarabeni in institutiile de invatamant romanesc. Impreuna cu presedintele Ghimpu, Traian Basescu a creat in 2010 parteneriatul strategic pentru integrarea Romaniei in UE, a incurajat acordarea grantului nerambursabil de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova".

In opinia lui Eugen Tomac, Victor Ponta nu a trecut de la vorbe la fapte si este suparat pe basarabeni pentru ca acestia nu-l inteleg.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Eugen Tomac PMP, #Basescu Ponta Moldova, #Basescu Ponta Bruxelles , #partidul Miscarea Populara