Demisia conducerii Institutului pentru Crimele Comunismului, ceruta in Parlament: E inadmisibil

Luni, 03 Aprilie 2017, ora 15:46
4300 citiri
Demisia conducerii Institutului pentru Crimele Comunismului, ceruta in Parlament: E inadmisibil
Foto: Facebook/Eugen Tomac

Deputatul PMP Eugen Tomac a transmis, luni, in Parlament, ca cere demisia intregului colectiv de conducere al Institutului pentru Crimele Comunismului.

Motivul este faptul ca deputatului i se pare "inacceptabil" ca niciun rerezentant al institutiei sa nu participe la dezbaterea organizata de Universitatea din Cernauti cu privire la comemorarea victimelor masacrului de la Fantana Alba.

Citeste mai multe despre masacrul comis de sovietici la Fantana Alba

"In urma cu doua zile am participat la comemorarea victimelor de la Fantana Alba. In 1941 aproape 3.000 de romani care nu au mai vrut sa ramana cetateni ai Uniunii Sovietice, ci sa ramana in continuare cetateni ai Romaniei au cerut sa fie repatriati. Autoritatile de atunci i-au mintit ca ii vor repatria in Romania si i-au dus intr-o padure la Fantana Alba si i-au omorat (...). Statul roman a instituit ziua de 1 aprilie drept zi nationala de cinstire a memoriei romanilor victime ale masacrului de la Fantana Alba", a relatat Eugen Tomac.

El a mai spus ca niciun reprezentant al Institutului pentru Crimele Comunismului nu a participat la dezbaterea organizata de Universitatea din Cernauti cu privire la acest subiect.

Citeste si Se cere comisie parlamentara pentru aflarea adevarului - anchetati masacrul de la Fantana Alba

"Am constatat un lucru extrem de grav pentru ca, pe langa aceasta comemorare, Universitatea din Cernauti a organizat o mare dezbatere cu privire la acest subiect. Am ramas profund marcat de faptul ca nicio institutie a statului roman nu a fost prezenta la aceasta dezbatere.

Ma intreb ce fac institutiile statului care au in atributii gestionarea unor asemenea evenimente, si aici ma refer la Institutul pentru Crimele Comunismului. Nu inteleg de ce aceasta institutie, de ce acesti bugetari care au drept sarcina sa se ocupe de aceasta problematica trateaza cu atata indiferenta", a completat deputatul.

Citeste si Tortionarii Visinescu si Ficior au scapat turma? Lista cu alti 31 de criminali comunisti sta ascunsa intr-un sertar

El a cerut demisia conducerii Institutului pentru Crimele Comunismului, in conditiile in care a dat dovada de "indiferenta".

"Motiv pentru care cer demisia intregului colectiv de conducere al Institutului pentru Crimele Comunismului. Mi se pare inadmisibil ca cineva care are in portofoliu acest domeniu sa fie atat de indiferent", a conchis Eugen Tomac.

ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
ANRE demontează declarațiile ministrului Burduja privind energia alternativă: "Să se liciteze pentru aceste capacități"
Declarațiile ministrului Energiei, Sebastian Burduja, referitoare la ritmul extraordinar de instalare a fotovoltaicelor și eolienelor, au fost contrazise de președintele ANRE (Autoritatea...
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Viitorul sumbru descris de Dan Barna (USR): "În 2025 vor fi din nou măriri de taxe pentru că nu mai au bani"
Dan Barna lansează un atac la actuala guvernare care protejează în opinia sa "sinecurile şi pensiile speciale" pe care PSD şi PNL le plătesc în continuare. Aceste cheltuieli vor duce la...
#PMP demisie conducere IICCMER, #PMP demisie IICCMER , #partidul Miscarea Populara