Ce spune seful PMP despre un posibil "blat" la prezidentiale cu PSD

Marti, 24 Februarie 2015, ora 18:45
3155 citiri
Ce spune seful PMP despre un posibil "blat" la prezidentiale cu PSD
Foto: Facebook/ Eugen Tomac

Presedintele PMP, deputatul Eugen Tomac, a precizat ca speculatiile cu privire la un posibil "blat" intre Traian Basescu si PSD la alegerile prezidentiale "nu au nimic in comun cu realitatea".

"Observ ca in competitia de a pune in lumina proasta tot ceea ce a facut presedintele Basescu in ultimii ani a aparut si scenariul blatului la alegerile prezidentiale.

Politicieni, jurnalisti si comentatori fac tot felul de speculatii care nu au nimic in comun cu realitatea. Plecand de la aceste interpretari, simt nevoia sa fac cateva precizari", a scris pe Facebook Eugen Tomac

Acesta subliniaza ca nu a existat vreo intelegere cu Partidul Social Democrat.

"In primul rand, este exclus si nu a existat nicio intelegere niciodata cu PSD, pentru ca as fi fost primul care ar fi respins fara nicio retinere o asemenea absurditate.

In PMP au existat doua curente, unul prin care s-a cerut implicarea totala alaturi de PNL si cel prin care sa invitam membrii nostri sa voteze impotriva lui Ponta. Am optat pentru cea de-a doua solutie, pentru ca nici PNL-ul nu-si dorea o apropiere de PMP", a mai precizat deputatul.

Eugen Tomac a precizat ca, pe 7 noiembrie, la cateva zile dupa primul tur al alegerilor prezidentiale, s-a organizat o sedinta in interiorul PMP, pentru a se stabili pozitia membrilor sai pentru turul al doilea.

"La acea sedinta, unde a fost, cum era firesc, si Elena Udrea, precum si toti liderii de organizatii din tara, am luat cuvantul si am transmis raspicat ca cine are de gand sa-i faca campanie lui Ponta poate pleca cu totul la PSD.

Mai mult decat atat, sunt lideri PNL care pot confirma ce a facut PMP si inclusiv eu, in turul doi. Nu in ultimul rand, cred ca mesajul presedintelui Traian Basescu din ultima zi de campanie a fost esential pentru electoratul nostru.

Nu-mi pare rau de deciziile pe care le-am luat la alegeri si cred sincer ca premierul Victor Ponta este un dezastru pentru Romania. Regret doar ca oameni pe care ii stiam ca pot discerne corect lucrurile, astazi se inghesuie sa intre si ei in corul de demolatori ai 'regimului Basescu'", a mai afirmat presedintele PMP.

Antonescu: O intelegere electorala Ponta - Udrea - Basescu pare plauzibila

Duminica seara, fostul presedinte liberal Crin Antonescu a sugerat ca e plauzibila o intelegere electorala intre premierul Victor Ponta, presedintele de atunci Traian Basescu si candidatul la alegerile prezidentiale din partea PMP, Elena Udrea.

"Daca domnul Ponta devenea presedinte, mare parte din functionarea regimului Traian Basescu ar fi continuat", a sustinut senatorul.

F.N.

Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga, candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria Târgovişte
Deputatul USR Daniel Blaga a fost desemnat candidatul Alianţei Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Târgovişte. Daniel Blaga are 44 de ani, a absolvit Facultatea de Matematică în...
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Presiuni de la șeful PNL Iași către Ciolacu să-l retragă pe Bogdan Cojocaru din funcția de prefect: ”Un scenariu aproape hilar”
Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru îi cere premierului Marcel Ciolacu să îl retragă pe Bogdan Cojocaru, lider PSD Iaşi, din funcţia de prefect al judeţului Iaşi, motivând că acesta...
#Eugen Tomac blat prezidentiale, #Tomac intelegere prezidentiale PSD, #Tomac intelegere Basescu PSD , #stiri Eugen Tomac