Eugen Tomac: ”Actuala putere face tot ce îi stă în putință pentru a șubrezi democrația.” Ce rezervă viitorul pentru PMP, USR, Forța Dreptei și pentru opoziție

Luni, 18 Martie 2024, ora 03:15
2458 citiri
Eugen Tomac: ”Actuala putere face tot ce îi stă în putință pentru a șubrezi democrația.” Ce rezervă viitorul pentru PMP, USR, Forța Dreptei și pentru opoziție
Ludovic Orban, Cătălin Drulă și Eugen Tomac FOTO Hepta

Când se calculează procentele electorale, se iau în considerare multe strategii de a contracara tendințele existente. Dreapta Unită s-a erijat ca fiind un pol de dreapta care să coaguleze nemulțumirile din societate privind Coaliția PNL-PSD.

Deputații USR și Forța Dreptei au sesizat Curtea Constituțională pe legea pentru devansarea alegerilor prezidențiale, adoptată de PSD, PNL și UDMR, susținând că încalcă principiile democratice.

“Eu nu m-aș mira dacă mâine ne vom trezi cu un proiect de lege în care în septembrie să facem alegerile prezidențiale pentru mandatul 2024 – 2029, în octombrie pentru 2029 – 2034 și, eventual, în noiembrie să facem alegerile prezidențiale pentru mandatul 2034 – 2039. Nu ar fi niciun fel de mirare la lipsa de democrație și de respect față de cetățean a acestei coaliții de guvernare”, afirma pe 5 martie, Ludovic Orban, președintele Forța Dreptei.

Președintele PMP, Eugen Tomac a declarat, în cadrul rubricii “Cu fața la alegător”, că votul democratic este fraudat și se încearcă o manipulare a procesului electoral.

“Avem o depreciere foarte mare a democrației în România, sub scutul acesta anti-război s-au depășit foarte multe limite cu foarte multă ușurință. Îi face pe cei de la putere să treacă dintr-o parte în alta crezând că lucrurile vor rămâne neuitate și nesancționate. Abuzul pe care l-au comis în aceste zile cei de la putere este inacceptabil.”, a declarat Eugen Tomac pentru Ziare.com.

“Aceste practici comuniste sunt periculoase pentru că ele produc efecte în lanț”

Cât despre posibilitatea ca președintele Klaus Iohannis sau alți lideri români să ajungă în cele mai importante funcții în NATO sau UE, Eugen Tomac spune că discursul electoral nu se compară cu cel de la nivelul liderilor din Europa.

“Există o minimă șansă, ea politic nu există, doar un joc pe care îl putem privi cu interes, pentru că Rutte a fost cel care ne-a blocat accesul 11 ani în Spațiul Schengen. Rutte sigur merită încurcat dar șansele sunt foarte mici (ca președintele să ajungă la șefia NATO - n.r).“

Acesta a mai adăugat că o astfel de candidatură se pregătește timp de doi ani. SUA, Marea Britanie și Franța sunt țările care contribuie cel mai mult la NATO și aceste țări vor decide.

“Inventează subiecte pentru a da impresia că este jucător. Este foarte dificil să intri într-o asemenea competiție. O poți face doar pentru a da impresia că o privim cu interes.”, spune liderul PMP.

În plan intern PMP este exclus de la urne

Peste 35 de filiale PMP au transmis prefecturilor din întreaga ţară memorii prin care au solicitat modificarea Ordonanței privind comasarea alegerilor care este, în forma actuală, o amenințare la adresa democrației și a drepturilor electorale.

“Actuala putere face tot ce îi stă în putință pentru a șubrezi democrația cu instrumente complet nedemocratice. Aceste practici comuniste sunt periculoase pentru că ele produc efecte în lanț. Prin OUG schimbi câteva rânduri și sensuri pentru a scoate un concurent electoral din procesul de pregătire al alegerilor, acest lucru se numește un atac la adresa democrației și la adresa opoziției”, spune Eugen Tomac.

În ce stadiu se află totuși negocierile pentru locurile care vor fi alocate pentru PMP sau Forța Dreptei, va fi un procent egal cu al USR?

“În funcție cu forța cu care intrăm în alegerile locale vom proiecta și forța cu care intrăm și în alegerile prezidențiale. Eu cred că în România, dreapta poate da un președinte care nu răspunde nici la aranjamente mărunte, nici agendă de schi și de golf, ci are o agendă strict axată pe prioritățile țării” concluzionează Eugen Tomac.

Acesta a punctat că negocierile vor avea loc după alegerile dinainte de cele parlamentare. Acela fiind turul de forță al partidelor.

Interviul integral în link-ul de mai jos

Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Sălile de jocuri intră în ilegalitate, dar rămân în continuare în funcțiune. USR acuză PSD de protejarea industriei păcănelelor
Reprezentanţii USR au transmis că PSD s-a lăudat că scoate păcănelele din localităţile cu până la 15.000 de locuitori până la finalul acestei luni, dar este o minciună şi de data...
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
#Eugen Tomac presedinte Miscarea Populara, #USR, #catalin drula usr, #dreapta unita prezidentiale , #stiri Eugen Tomac