Business Focus: Priorități înainte de următorul mare cutremur. Ce se pierde în discuția despre blocurile "cu bulină"

Teodorovici, intrebat de supraimpozitarea pensiilor speciale: Fiecare minister va face propuneri

Vineri, 05 Iulie 2019, ora 21:17
6235 citiri
Teodorovici, intrebat de supraimpozitarea pensiilor speciale: Fiecare minister va face propuneri
Foto: Alexandru Dobre/Mediafax/Hepta.ro

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, la Galati, intrebat daca se ia in calcul supraimpozitarea pensiilor speciale, ca fiecare minister va face propuneri in privinta scaderii cheltuielilor sau a cresterii veniturilor.

"Fiecare minister va face propuneri in ceea ce priveste scaderea cheltuielilor sau la cresterea veniturilor. E normal si cred ca e abordarea corecta pentru fiecare minister in parte. In rest, nu e ceva anume", a declarat Eugen Teodorovici, cand a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, despre supraimpozitarea pensiilor speciale.

Intrebat, de asemenea, cum vede el scaderea cheltuielilor si cresterea veniturilor, ministrul Finantelor nu a dat un raspuns clar.

"Cum vad eu? O sa discutam la nivel de partid, la nivel de Coalitie, la nivel de Guvern, vom face analize. Nu iesim cu chestiuni. Daca luam o decizie, o aplicam", a spus Eugen Teodorovici.

Ministerul Finantelor analizeaza posibilitatea impozitarii progresive a pensiilor speciale, ca modalitate de a reduce impactul asupra actualului buget, astfel incat la rectificarea bugetara anuntata la sfarsitul lunii sa se incadreze in deficitul de 3%, potrivit unor surse din PSD.

Ministrul Finantelor Eugen Teodorovici analizeaza masurile pe care trebuie sa le aplice pentru a scadea deficitul bugetului de stat la 3% din PIB, limita acceptabila conform normelor UE. Acestea vor fi anuntate la sfarsitul lunii iulie, odata cu rectificarea bugetara, au explicat sursele citate.

Astfel, din cei 11 miliarde de lei, care reprezinta deficitul bugetar actual, ministrul Finantelor planuieste taierea a 7 miliarde de lei din cheltuielile Guvernului, pentru a se incadra in tinta de deficit de 3%, adica 4 miliarde de lei, conform surselor social-democrate.

Una dintre masurile luate in considerare de Executiv pentru reducerea deficitului bugetar este impozitarea progresiva a pensiilor speciale, conform surselor mentionate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
România trimite militari să lupte împotriva rebelilor houthi. Cererea lui Klaus Iohannis
Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au luat act marţi, 16 aprilie, de scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care informează Parlamentul că a aprobat...
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
#sumpraimpozitare pensii speciale , #ministrul Finantelor