Teodorovici da vina pe protestatari pentru felul in care au functionat institutiile in cazul crimelor de la Caracal

Luni, 29 Iulie 2019, ora 22:50
12094 citiri
Teodorovici da vina pe protestatari pentru felul in care au functionat institutiile in cazul crimelor de la Caracal
Foto: Arhiva Facebook/ Eugen Orlando Teodorovici

Presedintele executiv al PSD, Eugen Teodorovici, iritat de protestatarii din fata sediului partidului care ii strigau ca este "las", a spus, luni seara, ca din cauza acestora este o problema cu functionarea institutiilor statului, pentru ca "se impotrivesc schimbarilor in sistem".

Eugen Teodorovici a fost singurul care a facut declaratii dupa sedinta Comitetului Executiv al PSD, fiind intrebat de jurnalisti de masurile pe care le vizeaza Guvernul dupa tragedia de la Caracal.

"Sunteti las, domnule Teodorovici! Veniti sa vorbiti cu noi! Ce le spuneti parintilor?", au strigat cei cativa protestatari aflati in fata sediului PSD care au afisat un banner negru cu mesajul: "Voi le-ati ucis!".

"Este clar ca sistemul asa cum este astazi nu trebuie sa mai mearga in felul asta. Este o chestiune care se intampla din cauza dansilor, sa stiti", a spus presedintele executiv al PSD aratand spre protestatari si adaugand: "Din cauza celor care se impotrivesc schimbarilor in sistem".

Intrebat cine sunt cei care se impotrivesc, Teodorovici a raspuns: "Poate o sa stim cat de curand concluziile acestei anchete. (...) E vorba de ani de zile in care politicienii de-a lungul timpului au actionat cum au actionat".

O jurnalista i-a spus: "Eu vad in strada oameni nemultumiti, care protesteaza. La ce va referiti?".

Replica liderului PSD a fost: "Vi se pare normala o astfel de abordare? Vi se pare normala? In felul acesta? Dar de ce aici si poate nu la Palatul Cotroceni? STS nu tine nici de PSD, nici de Guvern".

Despre felul in care au actionat autoritatile in tragedia de la Caracal, ministrul a declarat: "Asta e sistemul in general, nu sistemul facut de un guvern sau altul. E vorba de ce s-a creat dupa revolutie. Aceasta acceptare a lucrului facut altfel decat legea spune si nu numai au dus la astfel de situatii".

El a mai spus ca sefii de la inspectoratele de Politie nu trebuie numiti politic si ca cei de la Olt au fost numiti de PNL.

Teodorovici a mai spus ca discutia de marti din CSAT va fi "mai contondenta decat de obicei".

Presedintele executiv al PSD a mai precizat ca nu s-a discutat in CEx de referendumul despre care a vorbit Viorica Dancila si ca, probabil, vor veni propuneri legislative de la Comisia de aparare de la Parlament.

Sedinta PSD s-a incheiat, iar Viorica Dancila a plecat fara sa faca vreo declaratie. Ea a iesit pe o usa laterala si s-a urcat direct in masina.

Liderii PSD s-au reunit, luni seara, in sedinta Comitetului Executiv. Nici la sosire, Viorica Dancila nu a facut declaratii. In fata sediului partidului din Baneasa, unde are loc sedinta, s-au aflat cativa protestatari care au un banner negru pe care scrie: "Voi le-ati ucis!".

Vezi si Incident la finalul CEx. Cativa protestatari au blocat iesirea masinii lui Firea din curtea PSD (Video)

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Președintele PMP: Declinul PSD-PNL a început cu "decizia ridicolă de a-şi anunţa înfrângerea în Bucureşti” înainte de începerea campaniei
Preşedintele PMP, Eugen Tomac, consideră că decizia coaliţiei PSD-PNL de a avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei reprezintă începutul „marii prăbuşiri a partidului unic”,...
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban: „O veste bună în acest spectacol grotesc al comasaţilor: Nicuşor Dan va câştiga un nou mandat la Primăria Capitalei”
Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, afirmă, după decizia coaliţiei de a-l retrage pe medicul Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei, că se vede totuşi şi o veste...
#Teodorovici protestatari sistem , #ministrul Finantelor