Teodorovici despre cazul chiriei incasate de Iohannis: Calea directa pare epuizata

Miercuri, 25 Iulie 2018, ora 22:23
4830 citiri
Teodorovici despre cazul chiriei incasate de Iohannis: Calea directa pare epuizata
Foto: Facebook Eugen Teodorovici

Calea directa, de recuperare de catre stat a banilor incasati din chirii de presedintele Klaus Iohannis, care presupunea trecerea imobilului de Sibiu in proprietatea statului, pare epuizata, dar trebuie efectuate verificari la notar, la Ministerul Finantelor si la ANAF, pentru ca astfel de situatii sa nu se mai intample, a anuntat miercuri ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

"A spus ca nu are elementele necesare pentru a considera statul ca fiind proprietar. In acest sens, astazi vom trimite o scrisoare. Aceasta cale pare, oarecum, epuizata. Calea directa spre Oficiul de Cadastru. Cealalta cale, cu notarul pe care cei de la Fisc au urmat-o in 2016, unde notarul, in baza articolului 7 din legea 35, a spus ca suspenda actiunea in instanta (...) spune acolo legea ca poate suspenda, nu ca trebuie sa suspende. In acest sens (...) vom cere Ministerului Justitiei o verificare a activitatii notarului din Sibiu", a spus Teodorovici, in cadrul unei conferinte de presa.

Teodorovici a spus ca a cerut o verificare si la ANAF si Ministerul Finantelor.

"Ieri am semnat la minister ordinul de serviciu pentru ca echipa de control de la minister sa faca o verificare atat la Ministerul Finantelor, cat si la ANAF vizavi de acest subiect (...) pentru a vedea exact unde sunt lipsurile, intirzierile, motivate intr-un fel sau altul. Special ca, in viitor, astfel de situatii sa nu se mai intample", a spus Teodorovici.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat marti ca asteapta cu "o foarte mare curiozitate" sa vada ce va face Ministerul Finantelor in cazul recuperarii banilor incasati incorect, din chirii, de presedintele Klaus Iohannis, si a spus ca Ministerul Finantelor si ANAF nu ar trebui sa se mai certe si ar trebui sa recupereze banii.

Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen Iohannis, au pierdut definitiv casa din centrul municipiului Sibiu, unde functioneaza sediul unei banci, in noiembrie 2015, in urma unei decizii a Curtii de Apel Brasov, dupa un proces care a durat mai mult de 16 ani.

La inceputul lunii iulie, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a transmis presedintelui ANAF si ministrului Finantelor intrebarea daca "au de gand sa recupereze sutele de mii de euro de la domnul presedinte Iohannis".

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Teodorovici recuperare bani casa Iohannis , #stiri Eugen Orlando Teodorovici