Teodorovici, despre ancheta DNA care-l priveste pe Tariceanu: Nu ma preocupa astfel de aberatii si idiotenii

Joi, 08 Noiembrie 2018, ora 15:13 3804 citiri
Foto: Arhiva (Guvernul Romaniei)

Ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, a fost intrebat joi daca a fost citat la DNA sa dea explicatii in noul dosar care il vizeaza pe fostul premier Calin Popescu Tariceanu.

"Nu am astfel de informatii si chiar nu ma preocupa astfel de aberatii si idiotenii. Unii isi pierd timpul si resursele tarii pentru astfel de aberatii", a fost replica lui Teodorovici.

In perioada vizata de ancheta, 2007-2008, Teodorovici era secretar de stat la Finante, iar ministru era Varujan Vosganian.

Teodorovici a admis ca a semnat mai multe acte in locul lui Vosganian, insa e vorba de mii de documente si dupa 10 ani nu poate spune daca a semnat ceva si referitor la licentele Microsoft:

"Daca am facut-o, eram secretat de stat si semnam in locul ministrului Varujan Vosganian de a aloca sumele respective, pentru ca ministerele stabilesc ce e prioritate. Daca exista, inseamna ca sunt si legale, daca altii au alte argumente, sa le aduca".

Intrebat daca va vota, in Senat, pentru ridicarea imunitatii lui Tariceanu, care altfel nu poate fi anchetat de DNA, ministrul a spus ca va vedea la momentul respectiv, evitand sa se pronunte de acum.

Mita de 800.000 de euro pentru Tariceanu

Procurorii DNA au anuntat joi ca, in cazul sefului Senatului, Calin Popescu Tariceanu, desfasoara o investigatie care vizeaza suspiciuni de savarsire a unor fapte de coruptie privind acoperirea unor cheltuieli de campanie electorala cu sume de bani provenite de la o firma care ar fi obtinut contracte comerciale importante de la statul roman.

"Dosarul s-a constituit in anul 2018, in urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii DNA la cererea autoritatilor judiciare austriece", arata DNA.

Concret, sustine sursa citata, un demnitar ar fi primit, in mod indirect, in perioada 2007-2008, foloase materiale in valoare de aproximativ 800.000 dolari de la reprezentantii unei companii austriece, in schimbul demersurilor depuse de acesta in exercitarea functiei, "astfel incat sa se incheie mai multe acte aditionale la un contract comercial derulat de companie".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com