Casa lui Iohannis: Seful Fiscului arunca pisica in curtea lui Teodorovici - "Trimiteti datele in 10 zile"

Miercuri, 25 Iulie 2018, ora 13:45
10580 citiri
Casa lui Iohannis: Seful Fiscului arunca pisica in curtea lui Teodorovici - "Trimiteti datele in 10 zile"
Foto: Arhiva Hepta.ro

Fortati de Liviu Dragnea sa ii ia banii presedintelui Klaus Iohannis pe chiria primita de-a lungul timpului pentru casa de la Sibiu pierduta in instanta, seful ANAF, Ionut Misa, si ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, isi paseaza cartoful fierbinte de la unul la altul. Un document oficial certifica, insa, ca pana in prezent niciunul nu a dovedit ca statul ar fi proprietarul imobilului pentru care pretinde banii.

Documentul a fost prezentat public marti seara la Antena3, dupa ce Eugen Teodorovici a amenintat ca trimite Corpul de Control pe capul lui Misa, daca nu face ce i se cere.

Citeste mai multe despre: Teodorovici trimite corpul de control la MF si ANAF pentru a verifica cum s-a aplicat legea in cazul casei lui Iohannis.

Din documentul prezentat de Antena3 reiese ca seful Fiscului a incercat in 20 iulie sa inscrie in cartea funciara imobilul care a apartinut familiei Iohannis pana la decizia definitiva a instantei, insa Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Sibiu i-a raspuns cerandu-i ca institutia pe care o conduce sa prezinte "dovada calitatii de persoana interesata", precum si "actul juridic in baza caruia se solicita inscrierea in favoarea Statului Roman".

Raspunsul de la Cadastru a fost imediat inaintat de Ionut Misa ministrului de Finante. In al doilea document publicat in facsimil de Antena3 se arata ca Fiscul "nu poate face dovada calitatii de persoana interesata in efectuarea inscrierii Statului Roman in cartea funciara" si, mai mult, ca din decizia definitiva a instantei in acest caz "nu reiese calitatea de proprietar stabilita in favoarea Statului Romani prin MFP".

"Va rugam sa dispuneti transmiterea datelor solicitate OCPI Sibiu in termenul de 10 zile acordat", se arata in documentul transmis ministrului, datat 24 iulie 2018 si semnat "cu deosebita consideratie" de Ionut Misa.

Prin urmare, din acest moment, Eugen Teodorovici are la dispozitie 10 zile sa transmita actele care dovedesc ca statul roman este proprietar al imobilului in cauza. Acest lucru nu este, insa, posibil, pentru ca imobilul este disputat in instanta, iar termenul de judecata a fost fixat abia in toamna.

Eugen Teodorovici a recunoscut inca din primele zile de dupa declansarea scandalului public de catre Liviu Dragnea ca statul roman nu este proprietar al imobilului respectiv si cu toate acestea, la presiunea exercitata public de liderul PSD, atat ministrul de Finante, cat si seful ANAF au incercat in fel si chip sa forteze nota, chiar cerand familiei Iohannis sa dea "voluntar" si in avans niste bani la care, in acest moment, statul roman nu are dreptul din punct de vedere legal.

In tot acest timp, firme si persoane fizice cu datorii uriase la Fisc isi vad in continuare de treaba si, mai mult, Liviu Dragnea, Eugen Teodorovici si Darius Valcov le dau o veste buna, anuntand o posibila amnistie fiscala.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#casa Iohannis Misa Teodorovici, #casa Iohannis cadastru Teodorovici , #ministrul Finantelor Publice