Senatorul Valeriu Todirascu: Nicolaescu propune un sistem sanitar de tip mafiot

Joi, 17 Octombrie 2013, ora 11:45
1715 citiri
Senatorul Valeriu Todirascu: Nicolaescu propune un sistem sanitar de tip mafiot
Foto: Arhiva

Senatorul Valeriu Todirascu, membru al partidului Noua Republica, critica activitatea ministrului Eugen Nicolaescu dar si majoritatea parlamentara USL care il sustine spunand ca sistemul sanitar din Romania va ajunge unul de tip mafiot si feudal.

"Recent, ministerul sanatatii (MS) a pus in dezbatere publica propunerea de modificare a Legii Reformei Sanatatii nr.95/2006 in care se cere, printre altele, reorganizarea retelelor sanitare proprii ale unor institutii, altele decat ale MS, permitand 'universitatilor de medicina si farmacie si facultatilor de medicina' sa isi poata construi retea sanitara proprie", a transmis senatorul, potrivit unui comunicat.

Valeriu Todirascu argumenteaza ilegitimitatea acestei propuneri sustinand ca institutiile de invatamant medical nu au acelasi regim ca autoritatile publice locale.

"In expunerea de motive, MS argumenteaza propunerea prin trimiterea la procesul de descentralizare a organizarii sanitare. Dar, institutiile de invatamant medical nu sunt nicidecum autoritati publice locale, ci sunt institutii de invatamant subordonate Ministerului Educatiei si autoritatilor locale sau sunt institutii de invatamant particulare.

Ce indreptatire ar avea aceste institutii sa conduca retele publice de sanatate atunci cand personalul unei astfel de institutii nu depaseste cateva sute de angajati? Evident, niciuna! De fapt, aceste modificari preconizate se incadreaza in contextul refacerii si intaririi dominatiei si controlului asupra sistemului sanitar de catre mafia universitarilor din Sanatate", a transmis Valeriu Todirascu.

"Nicolaescu, prizonierul sau complicele mafiei universitarilor?"

Senatorul Partidului Noua Republica spune ca Eugen Nicolaescu a dorit atunci cand era ministru al guvernului DA sa limiteze puterea mafiei universitarilor dar acum a devenit din adversar un actual complice care ofera si solutia de sprijinire a mafiei. Mai mult, senatorul expune si interesele politrucilor care stau in spatele unor astfel de masuri girate de Ministerul Sanatatii.

"Scopul cedarii pare sa fie sustinerea de catre baronii din Sanatate a introducerii asa-ziselor reforme ale ministrului Nicolaescu, in special cele privind centralizarea achizitiilor, care nu au nicio legatura cu interesul cetateanului si al pacientilor, cu cresterea calitatii serviciilor medicale pentru populatie sau cu scaderea costurilor platite de contribuabili pentru serviciile medicale!

Aceasta cedare are legatura cu interesul ilegitim al functionarilor si politrucilor de la MS si CNAS privind centralizarea fondurilor, centralizarea achizitiilor, eliminarea competitiei si a auditarii neutre si obiective a calitatii, diminuarea la minimum a sectorului privat si nationalizarea banilor asiguratilor, oferind, la schimb, intarirea puterii feudalilor din Sanatate prin acapararea tuturor parghiilor administrative locale si preluarea conducerii spitalelor clinice", a fost critica politicianului.

Senatorul reclama ca ministrul Sanatatii propune un sistem sanitar de tip mafiot.

"Astfel, ministrul Nicolaescu ne propune, mai nou, un sistem sanitar de tip mafiot si feudal, pe care incearca sa il impuna prin actualul guvern, care beneficiaza de o majoritate parlamentara de 70%. Este oare ministrul Nicolaescu prizonierul sau complicele mafiei universitarilor din Sanatate?", s-a intrebat retoric senatorul Valeriu Todirascu.

A.C.

Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Gabriela Firea a declarat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi,...
#Valeriu Todirascu senator sistem sanitar, #sistem sanitar mafiot, #critica Valeriu Todirascu Eugen Nicolaescu , #ministrul Sanatatii
Comentarii
Poza sevastian
sevastian
rank 1
Nicolaescu propune un sistem sanitar de tip mafiot