Jocul de glezne al lui Eugen Nicolaescu

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Vineri, 20 Septembrie 2013, ora 08:07
2624 citiri
Jocul de glezne al lui Eugen Nicolaescu

Doctorul Dan Peretianu, presedintele Camerei Federative a Medicilor, a incercat sa ii intinda o mana de ajutor ministrului Sanatatii, dezvaluind, intr-un interviu acordat Ziare.com ca acesta este de partea medicilor carora, prin aprilie, le-a recomandat sa iasa in strada ca sa aiba un argument cu care sa se duca la guvern sa ceara bani pentru ei.

Dan Peretianu: Nicolaescu ne-a zis "iesiti in strada ca sa pot cere bani" - Interviu

Evident, ministrul a negat vehement, chiar agresiv, informatia. "Discutia nu a fost exacta si nu cred ca un asemenea lucru poata sa faca obiectul nebuniei care a fost facuta de postul dumneavoastra. Nu ati iesit in strada cand s-au taiat 25% din salarii, dar acum, cand lucrurile merg pe fagasul care trebuie, sunt proteste. Nu a existat niciodata aceasta discutie in acest sens", a declarat Eugen Nicolaescu la Romania TV, spre uimirea doctorului Peretianu.

Adevarul e ca un medic, un profesionist autentic nu are cum sa inteleaga un joc politic de glezne.

Eugen Nicolaescu, ca orice politician care se respecta, joaca la doua capete. Deplange impreuna cu medicii tirania d-lui Gherghina, tartorul de la Finante si paseaza astfel responsabilitatea salariilor mici: eu as vrea, mama-mama ce-as mai vrea sa va dau, dar nu ma lasa oameni rai!.

Intr-unul dintre guvernele Romaniei a existat un ministru, al Educatiei, pe numele lui Mircea Miclea, unul dintre cei mai profesionisti demnitari pe care i-a avut vreodata Romania. Un om cu viziune, stiinta si coloana, ceea ce e rar.

Dl. Miclea a demisionat din guvern pentru ca Educatia nu a primit suficienti bani pentru ca domnia sa sa isi poata pune in aplicare viziunea, proiectele si promisiunile. Proabil ca tot dl. Gherghina s-o fi opus. Dl. Gherghina pare etern in Ministerul Finnatelor, indiferent de guvernare si ministru, pentru simplul motiv ca in Romania nu se gasesc prea multi profesionisti capabili sa inchida un buget, tehnic.

Dar dl. Miclea nu s-a ascuns in spatele profesorilor, nu i-a indemnat sa iasa ei in strada intru intimidarea d-lui Ghergina, nici in spatele lui Ghergina pentru a capta simpatia. Nu a jucat la doua capete: obedient fata de guvern, empatic cu asupritii. A demisionat pentru ca nu a putut sa faca ceea ce socotea necesar si s-a intors la catedra. Punct.

Dl. Nicolaescu nu are aceasta putere. El vrea si cu slanina guvernarii in pod, si cu sufletul medicilor in Rai. Ecuatia e simpla. Daca socoteste ca medicii merita mai mult si nu le poate da pentru ca nu vrea dl. Gherghina, un om de onoare face ceeea ce a facut dl. Miclea. Daca nu socoteste mentinerea medicilor in mizerie un fapt atat de grav incat sa justifice o demisie, nu vad de ce se preteaza la mici conspiratii de debara care sa il faca simpatic.

Asa, nu e este loial nici guvernului, nici celor pe care ii pastoreste. Este un supravietuitor politic.

Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Candidat comun PSD-PNL la alegerile prezidențiale? Băsescu: ”Spuneţi-mi care din partidele astea ar fi de acord să susţină candidatul celuilalt? Eu zic că niciunul”
Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat duminică seara, 28 aprilie, că nu vede posibilitatea ca PSD şi PNL să aibă un candidat comun la alegerile prezidenţiale. „Nu. Spuneţi-mi...
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Până când se mai consideră Firea „candidat de sacrificiu”. Caracterizarea făcută lui Nicușor Dan: „E inteligent. Eu am fost olimpică la română, dar nu m-am lăudat”
Gabriela Firea a declarat că datele arătau că un independent va putea să coaguleze voturile şi de pe stânga şi de pe dreapta, dar a precizat că membrii şi simpatizanţii social-democraţi,...
#medici salarii Nicolaescu, #medici proteste greva , #ministrul Sanatatii